CME intermitant incoming low volume calls

Answered Question
Feb 15th, 2008

Hi, I am experiencing intermitant low volume incoming calls on CME 4.1 with a PRI. Especially and mostly when doing a group pickup of another extension. There is no discernable pattern to the quiet calls, from various local, national and international numbers.


Any help appreciated.

Ryan

Correct Answer by Paolo Bevilacqua about 9 years 1 week ago

Hi, I suggest you upgrade to 12.4(11)XJ4 that is the most stable release with most bugfixes.


For the phones I suggest 8.2(2)SR4 alsto latest stable.


I have this combo on many customers, but admittedly they don'use group pick-up.


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
williamsryan Fri, 02/15/2008 - 05:50

Your right on the slips. here is a partial output. Will this be a provider issue?


E1 0/0/0 is up.

Applique type is Channelized E1 - balanced

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Version info Firmware: 20070320, FPGA: 20, spm_count = 0

Framing is CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Line.

CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.

Data in current interval (672 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

542 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

542 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 1:

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

728 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

728 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 2:

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

727 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

727 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Data in Interval 3:


Paolo Bevilacqua Fri, 02/15/2008 - 05:58

No, config issue:


network-clock-participate wic 0

network-clock-select 1 e1 0/0/0


And you will be ok.


Hope this helps, please rate post if it does!

williamsryan Fri, 02/15/2008 - 06:05

Thanks, I will give it a go and see how it gets on. I will have to leave it for a few days for the company to come back to me.

williamsryan Wed, 02/20/2008 - 02:56

The commands have resolved the slip issues on the E1 card. However, I am still experiencing intermittant and seemingly random quiet/silent incomming calls when the call is answered via a group pick-up.


Any Ideas?

williamsryan Wed, 02/20/2008 - 03:17

IOS is spservicesk9-mz.124-15T1 sitting on a 2811 with 64Mb Flash and 256Mb Dynamic Ram.


CUME is 4.1(0)with 2 x 32 PVDM modules.


Phones are 14 x 7941G running SCCP41.8-2-2SR1S all placed in 1 pick-up group.


Direct calls to extensions seem to be fine. The quiet calls are when a group pick-up is done. Also the silence is one way. incoming can't be heard, but out going can be.

Correct Answer
Paolo Bevilacqua Wed, 02/20/2008 - 03:49

Hi, I suggest you upgrade to 12.4(11)XJ4 that is the most stable release with most bugfixes.


For the phones I suggest 8.2(2)SR4 alsto latest stable.


I have this combo on many customers, but admittedly they don'use group pick-up.


peterbs81 Mon, 03/31/2008 - 02:27

Have you resolved these problems? I have exactly the same problems.

peterbs81 Mon, 03/31/2008 - 03:47

Yes I have. And the only problem we have is when we use group pickup. Otherwise the sound is normal.

Paolo Bevilacqua Mon, 03/31/2008 - 05:20

Which exact IOS are you using. If anything lesse than 12.4(XJ4) suggest you upgrade to that.


Thing is I've heard that issue already, but I haven;t a bug to reference.

peterbs81 Mon, 03/31/2008 - 05:23

Cisco IOS Software, UC500 Software (UC500-ADVIPSERVICESK9-M), Version 12.4(11)XW4, RELEASE SOFTWARE (fc3)


morris.p Thu, 04/17/2008 - 01:59

Hi Did an upgrade to 12.4(11)XW6 resolve this problem as we are experiencing these exact symptoms with 12.4(11)XW1 on a 2811. I can confirm we see no slips on our E1.

Yorick Petey Wed, 09/03/2008 - 01:08

Hi morris.p,


did you resolve your issue?

It seems that we have this issue too with a customer.


Thank you for your feedback.


Yorick

Yorick Petey Wed, 09/03/2008 - 04:32

We are using 12.4(11)XW7 and a PRI line. The network-clock is well selected with a good status.


Is it possible to be an IPPhone FW issue?

Actions

This Discussion