Frame relay DLCI question, what is dlci usage = unused?

Unanswered Question
Feb 17th, 2008
User Badges:

Normally, it should be listed in LOCAL.

LMI is increaing in sh int s0/0/0


show int s0/0/0 showed DTE LMI is up

LMI enq sent 138, LMI stat recvd 138, LMI upd recvd 0, DTE LMI up

LMI enq sent 151, LMI stat recvd 151, LMI upd recvd 0, DTE LMI up

I entered frame-relay map, nothing appeared on screen.

Is this a layer 2 problem or layer 3?


=========

Active Inactive Deleted Static

Local 0 0 0 0

Switched 0 0 0 0

Unused 1 0 0 0


DLCI = 777, DLCI USAGE = UNUSED, PVC STATUS = ACTIVE, INTERFACE = Serial0/0/0


input pkts 0 output pkts 2 in bytes 0

out bytes 60 dropped pkts 0 in pkts dropped 0

out pkts dropped 0 out bytes dropped 0

in FECN pkts 0 in BECN pkts 0 out FECN pkts 0

out BECN pkts 0 in DE pkts 0 out DE pkts 0

out bcast pkts 2 out bcast bytes 60

5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

pvc create time 00:02:21, last time pvc status changed 00:02:21


========

ro14445#sh fram lmi


LMI Statistics for interface Serial0/0/0 (Frame Relay DTE) LMI TYPE = ANSI

Invalid Unnumbered info 0 Invalid Prot Disc 0

Invalid dummy Call Ref 0 Invalid Msg Type 0

Invalid Status Message 0 Invalid Lock Shift 0

Invalid Information ID 0 Invalid Report IE Len 0

Invalid Report Request 0 Invalid Keep IE Len 0

Num Status Enq. Sent 128 Num Status msgs Rcvd 128

Num Update Status Rcvd 0 Num Status Timeouts 0

Last Full Status Req 00:00:11 Last Full Status Rcvd 00:00:11

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Loading.
Mohamed Sobair Sun, 02/17/2008 - 10:40
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi,


Your PVC is up and active, also LMI status messages are exchanged between DTE & FR-Switch.


Pls check your layer 3 config (Mapping , Ip addressing).


HTH

Mohamed

rleung2001 Tue, 02/19/2008 - 19:11
User Badges:

Today, telco fixed the problem. They tested LMI is up a few day ago, said it was my equipment, but we escalated the ticket to telco again, they reset the service-module, their equipment was not able to send LMI. My router showed up/down and DTE LMI down. They think the service-module has a glitch. Now, my DLCI is LOCAL. Problem resolved.

Actions

This Discussion