Light on on the Message Button on the 7961

Unanswered Question
Feb 20th, 2008
User Badges:

Hello,

I would like to know and how it is possible to send, via an application written in ASP or JSP, to the ip phone 7961 the command to put illuminate the "message" button everytime I need.

Can anyone share a sample code?

Thank you very much!!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
biesselillo Thu, 02/21/2008 - 02:55
User Badges:

Hello,

thank you very much!

You're very helpful!


But, can you send me an exemple of how make the connection, into the xml code, to the ip phone,please?


Sorry but it is the first time that I'm working on these things.

hello


On the file attached :

change : @ipphone whith the IP Phone @IP

change : MWINumber with the MWI ON Number


save changes. Rename the page in PhonePush.html (remove.txt)


Then on the CCM make a device association on a user and the IP Phone (corresponding on the @IP below)


open PhonePush.html with your IE or Firefox. verify XML tags and clic POST.

You should be ask for a user/pass which are those of the association you make.

Clic OK and see your phone.


Hope it Help

Rate this post


Remy (France)



biesselillo Thu, 02/21/2008 - 06:58
User Badges:

Helo, I've done some more tests and I noticed that when I have to enter Username and Password, if i enter wrong values the uotput is always the same



I don't know why this value changed!

The ip phone are all configured with SCCP and the MWI ON value is set = 500 for ON

and 501 for OFF.


Very Strange!!

I can't understand why!

What do you think?


biesselillo Thu, 02/21/2008 - 07:58
User Badges:

I've found the log on the web page of the ip phone, and inside it I can see this error:


ERR 16:31:42.251357 JVM: extractHostFromUrl() invalid hostname, url:<?UserID=user3&Password=12345&devicename=SEP001E138CE1C7>


Have you an idea?

biesselillo Fri, 02/22/2008 - 02:01
User Badges:

I've also tried your PhonePush.html and the result is the same I get the error:




I can't understand why!

My IP Phones are 7961 in SCCP mode.

I've configured on the CME the MWI ON number as 500 and MWI OFF number as 501.


It is very strange! It seems that something is not well configured or not present.


Suggestions?

stephan.steiner Tue, 02/26/2008 - 09:17
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

From which browser do you run that page?

I've noted that for a while now, when I do it via IE7, I get a CiscoIPPhoneError as well, but when I do it via Firefox, things work out just fine.

biesselillo Wed, 02/27/2008 - 08:53
User Badges:

Hello,

i've tried with both, IE7 and Firefox and the result is the same..it does not work :-(

biesselillo Wed, 02/27/2008 - 08:54
User Badges:

Hello,

i've tried with both, IE7 and Firefox and the result is the same..it does not work :-(

Actions

This Discussion