ACE-ping to rservers inconsistent

Unanswered Question
Mar 3rd, 2008
User Badges:

the real servers Inconsistent , sometimes pinging , sometimes request time out

i have three Real Server , it is either all pinging , or all not pinging

if i do clear arp , it is start pinging again

i don't have this issue in the other context ( i have two servers in the other context)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Gilles Dufour Mon, 03/03/2008 - 02:03
User Badges:
  • Cisco Employee,

what ace software version ?

Did you try to take a sniffer trace to see if the server gets the echo request and if it responds ?

Check the server arp table when there is failure.

do you have probes going to those servers?


Gilles.

majaj Mon, 03/03/2008 - 03:13
User Badges:

Software

loader: Version 12.2[120]

system: Version 3.0(0)A1(3b) [build 3.0(0)A1(3b) adbuild_12:39:01-2006/11/14_/auto/adbu-rel/ws/REL_3_0_0_A1_3B]

system image file: [LCP] disk0:c6ace-t1k9-mz.3.0.0_A1_3b.bin

installed license: ACE-SEC-LIC-K9 ACE-SSL-05K-K9


1-my ace software is old as you can see above

2- i didn't try sniffer trace

3- i did show arp , the three servers is existing , status UP

4- there is no probe configured yet


many thanks


Gilles Dufour Mon, 03/03/2008 - 05:54
User Badges:
  • Cisco Employee,

I think an upgrade to A1(6.3a) would be the best thing to do first.

There a lot of fixes related to arp since your image.


Gilles.

majaj Mon, 03/03/2008 - 06:40
User Badges:

dear gilles,

thanks for your help

i just upgrade , but the same problem

no continuouse ping

Software

loader: Version 12.2[120]

system: Version 3.0(0)A1(6.3a) [build 3.0(0)A1(6.3a) adbuild_02:16:25-2008/

02/02_/auto/adbu-rel3/ws/rel_3_0_0_a1_6.3-throttle/REL_3_0_0_A]

system image file: [LCP] disk0:c6ace-t1k9-mz.3.0.0_A1_6_3a.bin

installed license: ACE-SEC-LIC-K9 ACE-SSL-05K-K9





Actions

This Discussion