ADSL trains but interface is down/down

Unanswered Question
Mar 4th, 2008

Hi All,

I'm a bit confused. I have a site with 2 ADSL links running into a 2811 router.

One of the ADSL links went down on Friday, and Will not come back up. The interface is showing as trained and the access-provider (Qwest) is seeing it trained, but the interface status on the router is down / down. I'm not too familiar with DSL troubleshooting.

Any thoughts? Bad cable? Bad card maybe? Thanks in advance.

PPBV-Vrtr#sh ip int brief

Interface IP-Address OK? Method Status Protocol

FastEthernet0/0 unassigned YES NVRAM administratively down down

FastEthernet0/1 unassigned YES NVRAM administratively down down

ATM0/2/0 unassigned YES NVRAM down down

ATM0/2/0.1 10.2.1.230 YES NVRAM down down

ATM0/3/0 unassigned YES NVRAM up up

ATM0/3/0.1 10.2.1.234 YES NVRAM up up

PPBV-Vrtr#sh dsl int atm0/2/0

Alcatel 20150 chipset information

ATU-R (DS) ATU-C (US)

Modem Status: Showtime (DMTDSL_SHOWTIME)

DSL Mode: ITU G.992.1 (G.DMT) Annex A

ITU STD NUM: 0x01 0x1

Vendor ID: 'ALCB' 'GSPN'

Vendor Specific: 0x0000 0x0008

Vendor Country: 0x00 0xFF

Capacity Used: 22% 103%

Noise Margin: 35.0 dB 7.0 dB

Output Power: 18.0 dBm 12.0 dBm

Attenuation: 12.5 dB 8.0 dB

Defect Status: None None

Last Fail Code: None

Selftest Result: 0x00

Subfunction: 0x15

Interrupts: 281885 (0 spurious)

PHY Access Err: 0

Activations: 12

LED Status: ON

LED On Time: 100

LED Off Time: 100

Init FW: embedded

Operation FW: embedded

SW Version: 3.8131

FW Version: 0x1A04

Interleave Fast Interleave Fast

Speed (kbps): 1536 0 896 0

Cells: 4457 0 0 0

Reed-Solomon EC: 0 0 11421 0

CRC Errors: 0 0 1 0

Header Errors: 0 0 0 0

Bit Errors: 0 0

BER Valid sec: 0 0

BER Invalid sec: 0 0

interface ATM0/2/0

no ip address

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0/2/0.1 point-to-point

ip address 10.2.1.230 255.255.255.252

ip pim sparse-mode

pvc 0/32

vbr-rt 800 800

tx-ring-limit 4

encapsulation aal5snap

service-policy output VOICE-8

!

!

interface ATM0/3/0

no ip address

no atm ilmi-keepalive

dsl operating-mode auto

!

interface ATM0/3/0.1 point-to-point

ip address 10.2.1.234 255.255.255.252

ip pim sparse-mode

pvc 0/32

vbr-rt 800 800

tx-ring-limit 4

encapsulation aal5snap

service-policy output VOICE-8

!

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion