Here is a strange IP phone query.....

Unanswered Question
Mar 5th, 2008

Customer runs 7940's with firmware 8.3. The Call Agent is on 4.1 version software.

Customer reports that all their phones at one time or another - around 200 receive intermittantly & individually a 2 second twill type tone as if an incoming call is being received.

Please see the below trace I have taken off the CA.

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|PickupNotify::wait_PickupNotificationTimer - SsParty = 16907496|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|Cdcc - fill security info to Callinfo SideAsecureStatus = 1, SideBsecureStatus = 1|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|PickupManager - routeBySsKey - PickupNotify Instance=(1,97,1247)|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|PickupNotify::wait_SsCallInfoRes - SsParty= 16907496|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|PickupNotify::sendNotifyReq:DO NOT NOTIFY MemberDn:Partition= 9463:Phones_PT|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|PickupNotify::sendNotifyReq:SENT NOTIFY MemberDn:Partition= Phones_PT:9596 linePid= (1,52,3723)|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|PickupNotify -::cleanUpAndTerminateInstance - Number of PickupNotify child entries remain 0. SsParty=16907496. After -|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|LineControl(3723): -sendToCdpcByCi-, sigName=CcNotifyReq, CI=0 without crp|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|LineControl(3723): -dispatchToPrimaryLineDevices-, sigName=CcNotifyReq, device=SEP001E13E657FC|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|StationD: (0003687) ERROR restart0_CcNotifyReq: Nothing to do. CI=0 and notifyMessage.ne=0|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|StationD::playToneFile = <CiscoIPPhoneExecute><ExecuteItem URL="Play:CallBack.raw"/></CiscoIPPhoneExecute>|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|StationD: (0003687) ApplicationID: 0, DataLength: 84, LineInstance: 0, CallReference: 0, tcp Length = 128|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

03/04/2008 12:06:45.292 CCM|StationD(3687): StationCtiD - CcNotifyReq CI=0|<CLID::StandAloneCluster><NID::10.71.100.100><CT::1,100,126,1.14872526><IP::10.10.111.63><DEV::SEP001E4A340ED7>

Note the error and no CI details.

any ideas?

Regards

Carl

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
rob.huffman Wed, 03/05/2008 - 08:40

Hi Carl,

It looks to me like the phone in question SEP001E4A340ED7 is sent an Audible Call Pickup Notification, which is very odd because Audible Call Pickup Notification is not added in CCM until CCM 4.2.x I beleive.

Can you send us your exact version with SR's.

Thanks,

Rob

Jaime Valencia Wed, 03/05/2008 - 22:16

i agree with Rob

PickupNotify::sendNotifyReq:SENT NOTIFY MemberDn:Partition= Phones_PT:9596

this does look like pickup notification and just to confirm that the pickup notification was indeed added until CCM 4.2(X), this capability was not in any 4.1(x) release

maybe you do have 4.2(x), back when i was at TAC i found about this with a case in which the complaint was almost the same. several phones showed a call and played a charm sound but were not able to answer the call since there was no answer softkey, it turned out that it was a pickup notification.

just to confirm go into the pickup group for the phone and look for Call Pickup Group Notification Policy

http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cucm/admin/4_2_3/ccmcfg/b05cpkup.html#wp1043642

HTH

javalenc

w422266 Thu, 03/06/2008 - 01:14

Thanks for this guys - VMX left for customer to confirm revisions - will look at the PUK now.

Regards.

Carl

w422266 Thu, 03/06/2008 - 08:44

I have set the service param for Call Pickup on IDLE to disable - with customer to test but looking good for now.

Thanks

Carl

Actions

This Discussion