Ip Phone dead?

Unanswered Question
Apr 3rd, 2008
User Badges:

Hi experts,


We just upgraded the firmware of our 7941s. All are good except one. It doesn't upgrade at all. I factory reset it by holding #, 123456789*0#.

After this, it's still not fixed. Then I directly connected it to a laptop as TFTP server with SEPxxxxxx.cnf, term41.defaults.loads, etc. with it.

However the phone is not responding at all. Then I factory reset it again the 2nd time. Now the speaker button & line button blink once, then it's dead. no power.


I also tried connecting a power supply but the same happens. the speaker button & line button blink once, then it's dead.


Can anyone help me how to troubleshoot it? Or the only thing I should do is forward it to TAC?


tnx



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
paolo bevilacqua Thu, 04/03/2008 - 10:35
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Try the alternate reset sequence:

3491672580*#

After that, wait, it can take 10 minutes without display activity to revive the phone.


Hope this helps, please rate post if it does!

redrobish Thu, 04/03/2008 - 18:25
User Badges:

thanks p.bevilacqua


Tried it but no success!


any more idea?


tnx

paolo bevilacqua Fri, 04/04/2008 - 04:33
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Do packet capture and you will see that either the phone is not give a valid dhcp reply with option 150, or it reuest some file that the tftp server doesn't give.

redrobish Sun, 04/20/2008 - 22:40
User Badges:

Hi Can anyone give me what should be on the SEP.CNF.XML & xmlDefault.CNF.XML. Seems i'm lacking something on it.


thanks


paolo bevilacqua Mon, 04/21/2008 - 03:24
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

What do you have, CM or CME ? check that the ephone is configured correctly in there.

redrobish Mon, 04/21/2008 - 14:42
User Badges:

CM with 7941G sccp phone.

firmware:SCCP41.8-3-4SR1S


tnx

0825784007 Mon, 06/02/2008 - 08:15
User Badges:

How about description of how the problem was solved, then at least these postings are usefull.

orangejoffe Fri, 06/19/2009 - 06:49
User Badges:

Hello, I'm facing the same problem. Could you please share with me what was done to fix the issue? Thank you.

redrobish Mon, 06/22/2009 - 00:01
User Badges:

The only thing that I've done is set a specific pc as a TFTP server, then I copied all the phone's files from my CM for that particular model. Then when all was set, i reset it as advised then it works!


hth



Actions

This Discussion