XCODER not working!

Unanswered Question
Apr 8th, 2008

Hi,

I have a scenario like this...

PSTN----h323VG---CCM---IP Phone.

My VG is in a Different region to my IP phones and I have setup g.729 as the codec between inter regions.

For xcoding, I have setup a xcoder on one of my gateways ( this gateway is configured for mgcp..i believe this does not matter).

I have assighed my xcoder to the MRGP where my IP phones are.

The problem is that the xcoder does not work.

When a call comes in from the pstn to the VG and the VG attempt to dial the Phone I get a capability reject message because the gateway is still trying to use g.711 and ccm is sending g729.

How can I resolve this xcoder issue..

Attached is my xcoder config and h.323 gateway config...

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
pklos Tue, 04/08/2008 - 04:48

I think that you should assign voice class coded instead coded in you dial-peer configuration. add to all your codec lists full codec list, for example:

voice class codec 1

codec preference 1 g729br8

codec preference 2 g729r8

codec preference 3 g729ar8

codec preference 4 g729abr8

codec preference 5 g711ulaw

You don't need xcode, h323 gateway can send directly g729 to ipphones.

--

regards,

PK

Ayodeji oladipo... Tue, 04/08/2008 - 04:52

I have tried this already and it works fine.

I am just wondering why the xcoder is not working..Is it because is an h.323 gateway ?

Jaime Valencia Tue, 04/08/2008 - 07:29

add the XCODER to the MRGL from the GW and phones and try again

HTH

javalenc

if this helps, please rate

Actions

This Discussion