CCME- call tranfer and call wait problem

Unanswered Question
Apr 24th, 2008
User Badges:

hi

i have CCME 4.0 in router 2811, the case is when i recive a PSTN call, i try tranfer it, i make the new call, and i heard the ring of the other phone, then i cancel the call and return with the previus call, and i still hear the ring tone of the cancel call,

why this possible?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
eljose_lol Tue, 05/06/2008 - 09:13
User Badges:

thanks for your reply.


The issue is not a FXO disconnect issue because when i have a call waiting from the PSTN i try to transfer it to another ip phone, I hear the ring tone but when I cancel it (without answer the call), I continue hearing this ring tone.


PHONE PSTN

|

| transfer

IP PHONE A ----------------> IP PHONE B


I hope any ideas


Best Regards


paolo bevilacqua Wed, 05/07/2008 - 03:17
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Which exact IOS are you running ?

paolo bevilacqua Wed, 05/07/2008 - 14:10
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

There are newer and better versions, but what you have is known to work. Please state again what the problem is, because transfer are made with the transfer softkey, not with new call.

eljose_lol Thu, 05/08/2008 - 06:31
User Badges:

the call is maked with both transfer softkey and new call button, the problem is when 2 ip phones try to tranfer a call

zac_deeds Tue, 06/24/2008 - 10:58
User Badges:

Have you found anything on this yet? I have several systems with the same issue.

paolo bevilacqua Tue, 06/24/2008 - 11:00
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

What issue described exactly ?

zac_deeds Tue, 06/24/2008 - 11:05
User Badges:

When I receive a phone call and warm transfer to another extension and no one answers and I get the call back before the voicemail picks up there is a ringing that occurs only on my end. If the voicemail picks up and I bring the call back there is not any ringing. I am assuming there is a configuration issue since it is happening on both a CME and UC500.

paolo bevilacqua Tue, 06/24/2008 - 11:09
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Sorry I'm still unable to understand.


What is "call back before voicemail picks up" ? Do you mean "ringback tone" ?


What is the ringing at your end, is the phone ringing, or your hear a ringback tone in the phone handset ?


What means "I bring the call back there" ?

zac_deeds Tue, 06/24/2008 - 11:16
User Badges:

I have a call on my line (customer A). I soft transfer it to an extension and that user (user b) does not answer. I end the transfer call with user B and resume my previous call customer A. Once I am speaking with customer A again, there is a ringing in my handset. I am the only one that can hear this however. Customer A does not hear the ringing at all only our conversation.

paolo bevilacqua Tue, 06/24/2008 - 12:22
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

How do you cancel the transfer to B ? When you hear the ringback tone, is phone B still ringing ?


Also please state exact IOS used (first line of "show version") and phone FW (can be seen from settings, device status).

zac_deeds Tue, 06/24/2008 - 12:30
User Badges:

I am using a Cisco 7960 with version 8.0(9.0) and I cancel the transfer by hitting end call to end the transfer to User B and then resume on the call with customer A. User B's phone is not ringing when the ringing is occurring on my handset. I have a UC500 with UC500 Software (UC500-ADVIPSERVICESK9-M), Version 12.4(11)XW6, RELEASE SOFTWARE (fc2).

paolo bevilacqua Tue, 06/24/2008 - 14:06
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi,


can you try 7.2.T23 for the 7960 ?


These FW files are found exclusively in the 7940/60 CME phoneload from the "XC" archive, access from voice -> cme -> individual files.


This will also fix the issue of the phone becoming not responsive at times, if you experience that.



eljose_lol Wed, 06/25/2008 - 04:48
User Badges:

HI all,

this bug willl resolve upgrating the IOS to 12.4T for IP telephony

paolo bevilacqua Wed, 06/25/2008 - 05:15
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hi Eljose


Going from 12.4 XW to 12.4 T is actually a downgrade.

More correct would be update to XW8 first and check again.

zac_deeds Wed, 06/25/2008 - 10:09
User Badges:

We have just installed 12.4 11(wx8). We still are having the same issue on 7931s and 7960s.

paolo bevilacqua Wed, 06/25/2008 - 10:17
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Any chance you test FW 7.2.T23 at least on the 7960 ?

zac_deeds Wed, 06/25/2008 - 10:20
User Badges:

There is not any way we can do that because that is a downgrade from what we have now 8.0 (9.0) and we had to update to this because of issues with the earlier versions.

paolo bevilacqua Wed, 06/25/2008 - 11:55
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

I can ensure you that 7.2.T23 has NO issues having multiple installations with that.


To the contrary, if fixes the issue of the phone becoming unresponsive with 8.0.x. Possibly 8.0.9 fixes that as well.



eljose_lol Wed, 06/25/2008 - 11:07
User Badges:

Hi, you have tu upgrate de CallManager Exprees version, a had Version 4.0(3), and i upgrated to 4.1, this resolve the problem.


thx

zac_deeds Wed, 06/25/2008 - 11:49
User Badges:

Here is the deal with that. I have a CME with 4.1 and a second one doing the same thing that currently has 4.2. Any other ideas what this could be?

churchi Wed, 06/25/2008 - 17:59
User Badges:

Hi there,


I am having exactly the same issue as described in this thread.

When you go to transfer the call and no-one is there and you press end call then take the call off hold, you hear the ringing tone still.


IOS: c2800nm-advipservicesk9-mz.124-11.XW5.bin

Phone Load: load 7941 SCCP41.8-3-5S


Phones: 7941 and 7961


Just wondering if this may be an issue with the IOS, Phone load or a bug.


Thanks

eljose_lol Thu, 06/26/2008 - 06:51
User Badges:

this IOS resolve the problem

c2800nm-adventerprisek9-mz.124-15.T5.bin


churchi Thu, 06/26/2008 - 14:53
User Badges:

Ok great. So was there a documented BUG for this issue that you found?

Chad Stachowicz Thu, 06/26/2008 - 15:00
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Everyone should run 12.4(15) T4 or higher, out of the sheer amount of Bug fixes and product compatability. just my 2 cents ;)


Chad

Actions

This Discussion