Router reboot in Rommon mode

Unanswered Question
Apr 30th, 2008

Hi Guys,

I dont know this is right forum for sach kind of question if not then please tell me where to post this question. I am facing problem with 3745 series router after reload it goes into Rommon mode. I have checked the config register value it is ok. I have checked and verified the ios image. Still it doesnt boot properly. Can anyone help in this ?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Mark Yeates Wed, 04/30/2008 - 14:37

Do you have a valid boot string in your config to tell your router which IOS to boot?


Example:


boot system flash:c7200-jk9o3s-mz.123-14.T7.bin


Mark



hasnain321 Wed, 04/30/2008 - 14:47

Mark thanks for reply. Yes I do have valid boot srting in the config. But still it doesnt boot properly.

Richard Burts Wed, 04/30/2008 - 14:50

Muhammad


If you do have a valid boot string and if you have checked and the image file is valid - and matches the value in the boot string, then we must look for some other explanation.


Can you capture the console messages when the router boots and post them. Perhaps there will be something there that will help identify the problem.


HTH


Rick

Mark Yeates Wed, 04/30/2008 - 15:01

So does the router boot if you type the


boot flash:(IOS Filename).bin


command in rommon? Does the IOS show up when you type "dir" in rommon?


Mark



hasnain321 Wed, 04/30/2008 - 15:13

Yes mark router reboots when i issue boot command from rommon mode. I did it couple of times and results were same.

I verified everything and did all troubleshooting steps that i could find from many resources. I didnt changed anything. To my surprise this time router didnt went to rommon mode. I dont know how the problem fixed. Thanks mark for your response.

jay77jay77 Thu, 05/01/2008 - 21:03

This symptom also may happen - if you formatted the flash in windows PC and copied the correct IOS into the flash.


So you might need to format the flash from the router(possibly a similar series model) and load the ios.


In addition such symptoms where noticed in C1841 router where a few reboots could help to bring up the router.


HTH

Jay

nasheer.ahmad Fri, 05/02/2008 - 04:39

Hi,


As told by Rick, capture the router booting process from console thru Hyper terminal and attach.It will be easy to know where the problem is getting.


regds

Actions

This Discussion