PRI (E1) Mexico - MGCP gateway

Unanswered Question
May 6th, 2008

Has anyone ever configured VWIC MFT 1-Port E1/T1, 2811 router. The router is currently installed in Mexico, and we are trying to connect to PSTN. The provider is Telmex. The gateway is configured via MGCP.

Here is a part of the config:

network-clock-participate wic 0

network-clock-select 1 E1 0/0/0

!

isdn switch-type primary-net5

!

voice-card 0

dspfarm

dsp services dspfarm

!

!

controller E1 0/0/0

framing NO-CRC4

pri-group timeslots 1-31 service mgcp

!

!

interface Serial0/0/0:15

no ip address

isdn switch-type primary-net5

isdn incoming-voice voice

isdn bind-l3 ccm-manager

no cdp enable

!

voice-port 0/0/0:15

cptone MX

Here is the output of the debug isdn q921

*May 6 20:30:01 CET: ISDN Se0/0/0:15 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME

*May 6 20:30:01 CET: ISDN Se0/0/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*May 6 20:30:02 CET: ISDN Se0/0/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*May 6 20:30:03 CET: ISDN Se0/0/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*May 6 20:30:04 CET: ISDN Se0/0/0:15 Q921: User TX -> SABMEp sapi=0 tei=0

*May 6 20:30:11 CET: ISDN Se0/0/0:15 Q921: L2_EstablishDataLink: sending SABME

The output of show controllers e1:

E1 0/0/0 is up.

Applique type is Channelized E1 - balanced

No alarms detected.

alarm-trigger is not set

Version info Firmware: 20060707, FPGA: 13, spm_count = 0

Framing is NO-CRC4, Line Code is HDB3, Clock Source is Line.

CRC Threshold is 320. Reported from firmware is 320.

Data in current interval (97 seconds elapsed):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations

0 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins

0 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

Total Data (last 1 15 minute intervals):

0 Line Code Violations, 0 Path Code Violations,

1 Slip Secs, 0 Fr Loss Secs, 0 Line Err Secs, 0 Degraded Mins,

1 Errored Secs, 0 Bursty Err Secs, 0 Severely Err Secs, 0 Unavail Secs

The tei esthablisment in not been done. Telco says they received a Multiframe-error.

Thanks a lot.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Kenneth Mohammed Tue, 05/06/2008 - 11:17

Did you verify w/telco the correct ISDN switch-type to use, as well as the correct framing and linecode settings?

Bernhard.vanderlinde Tue, 05/06/2008 - 12:09

The framing and linecode settings are correct NO-CRC and HDB3 the onlything about ISDN type is that the telco gives a strange answer about that. The only thing is that the voice gateway is connected via an CAB-E1-RJ45BNC= to the Telmex equipment. On Cisco I have read about a R2 connection in Mexico but I don't know if this is for voice calls.

Kenneth Mohammed Tue, 05/06/2008 - 12:21

Try playing with the changing the ISDN switch type, make sure they match in the call manager and the gateway. However, Im not too familiar with R2 signaling, as I am here in the US, but I do know that you should check with your telco to get the exact settings you need to configure. example configuration

ds0-group 0 timeslots 1-31 type [line-signaling-type] [interregister-signaling-type] ani service mgcp

vhilario Wed, 07/22/2009 - 14:17

Hi, R2 is also for voice. Here is an example for the E1 controller in Mexico.

framing NO-CRC4

clock source line primary

line-termination 75-ohm

ds0-group 1 timeslots 1-15,17-31 type r2-digital r2-compelled ani

cas-custom 1

unused-abcd 0 1 1 1

country telmex

seizure-ack-time 30

disconnect-tone

category 2

signal-end-to-end

answer-signal group-b 1

caller-digits 4

dnis-digits min 4 max 13

ani-digits min 0 max 10

dnis-complete

answer-guard-time 750

ani-timeout 10

groupa-callerid-end

HTH

If this helps pls rate

Vhilario

johaas123 Wed, 09/14/2016 - 07:14

According to my researsches it is impossible to set the GW as MGCP up. Is this correct?

Actions

This Discussion