Incoming caller ID

Unanswered Question
May 8th, 2008
User Badges:

Hi Probably a really stupid question but....

I have CME everything is working fine however all incoming calls are showing up as unknown number. I have searched on google but all I could find was to use the caller-id enable command on the voice ports however the CME 4.2 I am using will not allow me to use this command, it just doesn't list it in the options. Any help would be great.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
paolo bevilacqua Thu, 05/08/2008 - 02:38
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Do you have fxo lines? It doesn't "take it" under there ?

paolo bevilacqua Thu, 05/08/2008 - 02:43
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

You should check "debug isdn q931" with "term mon" for an incoming call. check if the calling number is in there. If is not, complain to telco.

scottwclarke Thu, 05/08/2008 - 02:54
User Badges:

Output of debug on a call....

May 8 10:52:12.987: ISDN BR0/1/1 Q931: RX <- SETUP pd = 8 callref = 0x01

Sending Complete

Bearer Capability i = 0x9090A3

Standard = CCITT

Transfer Capability = 3.1kHz Audio

Transfer Mode = Circuit

Transfer Rate = 64 kbit/s

Channel ID i = 0x89

Exclusive, B1

Progress Ind i = 0x8483 - Origination address is non-ISDN

Called Party Number i = 0x81, '200000'

Plan:ISDN, Type:Unknown

May 8 10:52:13.015: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> CALL_PROC pd = 8 callref = 0x81

Channel ID i = 0x89

Exclusive, B1

May 8 10:52:13.063: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> ALERTING pd = 8 callref = 0x81

Progress Ind i = 0x8188 - In-band info or appropriate now available

May 8 10:52:18.711: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> CONNECT pd = 8 callref = 0x81

Channel ID i = 0x89

Exclusive, B1

May 8 10:52:18.767: ISDN BR0/1/1 Q931: RX <- CONNECT_ACK pd = 8 callref = 0x01

May 8 10:52:18.767: %ISDN-6-CONNECT: Interface BRI0/1/1:1 is now connected to N/A N/A

May 8 10:52:25.698: %ISDN-6-DISCONNECT: Interface BRI0/1/1:1 disconnected from unknown , call lasted 6 seconds

May 8 10:52:25.698: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> DISCONNECT pd = 8 callref = 0x81

Cause i = 0x8090 - Normal call clearing

May 8 10:52:25.834: ISDN BR0/1/1 Q931: RX <- RELEASE pd = 8 callref = 0x01

May 8 10:52:25.838: ISDN BR0/1/1 Q931: TX -> RELEASE_COMP pd = 8 callref = 0x81


I can't see the incoming do you think this is the telco

paolo bevilacqua Thu, 05/08/2008 - 03:21
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Correct, telco is not sending calling number.

joel.balfour Thu, 05/08/2008 - 05:43
User Badges:

Hello;


basically you need to check few things here and this will determine your answer:

1. The FXO port that you have is it one that support caller-id functionality like the vic2-fxo-m1 or m2 modules.

2. Make sure your provider is sending out the caller ID on their end.


If these 2 are ok then you should not have a problem but you can do the following under the fx0 port (caller-id enable).


Thanks


JRB

paolo bevilacqua Thu, 05/08/2008 - 05:45
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

He doesn't have fxo. He does have isdn bri.

Actions

This Discussion