EtherSwitch Problem

Answered Question
May 11th, 2008
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

I have a lab setup where I have a 3845 router with a 4-port POE HWIC. I have a problem getting a phone to trunk to its pc port. I've tried a 7911 and 7961 IP phone. I assigh a voice vlan and an access vlan to the same port and it doesn't work at all. I read some documentation saying I had to configure the port as a trunk so I tried that and the voice vlan worked but the data vlan didnt pass through to the pc port. I hooked up a 2960 to the router and used the same commands and got the data and voice vlans working. Is this a bug with the EtherSwitch models? Does anyone know of a workaround?

Correct Answer by mahmoodmkl about 9 years 1 week ago

Hi


can u try by configuring the data vlan as the native vlan on that port.



Thanks

Mahmood

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
Correct Answer
mahmoodmkl Sun, 05/11/2008 - 22:04
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi


can u try by configuring the data vlan as the native vlan on that port.



Thanks

Mahmood

Giuseppe Larosa Wed, 08/13/2008 - 08:49
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Hello Brian,

etherswitch modules support pre-standard Cisco proprietary PoE.

when connected to the etherswitch port was the phone powered on correctly via PoE ?

when adding the trunk have you allowed on the trunk the voice and data vlan ?

I would try this:


int fasx/0

switchport

switchport trunk enc dot1q

switchport trunk allowed vlan 10,20

switchport mode trunk

switchport voice vlan 20


Hope to help

Giuseppe



Brian Meade Wed, 08/13/2008 - 15:32
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

The phones powered correctly via the PoE. Setting the native vlan to be the data vlan is what fixed the problem. Thanks alot guys!

Actions

This Discussion