X25 Troubleshooting

Unanswered Question
May 12th, 2008

Hi Everyone,

I'm trying to configure a 1841 Router to do a translate between one central running X.25 (EWSD) and a client running TCP/IP.

The PVCs between the central and the router are ok, but when i try to telnet the central i don't receive and response.

telnet 1.1.1.2 2001

I put my conf below...

If someone see some mistake in my conf or point me some link usefull to start a troubleshooting i will be apreciate that

Thanks in Advanced,

Andre Lomonaco

hostname rot_pra_x25_teste

x25 routing

!

interface Loopback0

ip address 1.1.1.1 255.255.255.252

!

interface FastEthernet0/0

ip address 10.121.243.12 255.255.248.0

duplex auto

speed auto

!

interface Serial0/0/1

description CENTRAL EWSD

no ip address

encapsulation x25 dce

x25 address 621141760006

x25 ltc 5

x25 ips 256

x25 ops 256

clockrate 2000000

lapb T2 300

lapb interface-outage 20000

lapb N1 8248

lapb N2 15

!

translate tcp 1.1.1.2 port 2001 x25 555140000237 pvc 1 packetsize 128 128 wind

size 2 2 max-users 1

translate tcp 1.1.1.2 port 2002 x25 555140000237 pvc 2 packetsize 128 128 wind

size 2 2 max-users 1

translate tcp 1.1.1.2 port 2003 x25 555140000237 pvc 3 packetsize 128 128 wind

size 2 2 max-users 1

translate tcp 1.1.1.2 port 2004 x25 555140000237 pvc 4 packetsize 128 128 wind

size 2 2 max-users 1

logging trap debugging

logging 10.33.52.46

logging 10.33.52.114

!

!

x25 route 555140000237 interface Serial0/0/1

!

line vty 0 4

password X

logging synchronous

login

line vty 5 15

password X

login

transport preferred telnet

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Mon, 05/12/2008 - 09:40

Whoops I had read badly. Please take debug x25 and debug translate when telnetting from a PC.

lomonaco Wed, 05/14/2008 - 04:24

Hi Bevilacqua,

I made a debug like you suggest and I got the following results

May 13 17:31:50.985: Serial0/0/1: X.25 O D1 Reset (5) 8 lci 1

*May 13 17:31:50.985: Cause 15, Diag 122 (Network operational (PVC)/Maintenance action)

*May 13 17:31:54.001: Serial0/0/1: X.25 O R/Inactive Restart (5) 8 lci 0

*May 13 17:31:54.001: Cause 7, Diag 0 (Network operational/No additional information)

*May 13 17:31:54.617: Serial0/0/1: X.25 I R3 Restart Confirm (3) 8 lci 0

*May 13 17:31:54.621: Serial0/0/1: X.25 O D1 Reset (5) 8 lci 1

*May 13 17:31:54.621: Cause 29, Diag 115 (Network out of order (PVC)/International link out of order)

*May 13 17:31:54.669: Serial0/0/1: X.25 I D3 Reset Confirm (3) 8 lci 1

*May 13 17:31:54.673: Serial0/0/1: X.25 I D1 Reset (5) 8 lci 2

*May 13 17:31:54.673: Cause 0, Diag 250 (DTE originated/Unknown diagnostic)

*May 13 17:31:54.673: Serial0/0/1: X.25 O D2 Reset Confirm (3) 8 lci 2

*May 13 17:31:54.677: Serial0/0/1: X.25 I P/Inactive Reset (5) 8 lci 3

*May 13 17:31:54.677: Cause 0, Diag 250 (DTE originated/Unknown diagnostic)

*May 13 17:31:54.677: %X25-7-DIAGEVENT: Interface Serial0/0/1, X.25 diagnostic event, Packet on unassigned logical channel, lci 3, packet discarded

*May 13 17:31:54.681: Serial0/0/1: X.25 O R1 Diagnostic (7) 8 lci 0

*May 13 17:31:54.681: error 36 (Packet on unassigned logical channel), 0x10 03 1B (Reset 8 lci 3)

*May 13 17:31:54.685: Serial0/0/1: X.25 I D1 Reset (5) 8 lci 4

*May 13 17:31:54.685: Cause 0, Diag 250 (DTE originated/Unknown diagnostic)

*May 13 17:31:54.685: Serial0/0/1: X.25 O D2 Reset Confirm (3) 8 lci 4

*May 13 17:31:54.869: Serial0/0/1: X.25 I D1 Reset (5) 8 lci 1

*May 13 17:31:54.869: Cause 0, Diag 250 (DTE originated/Unknown diagnostic)

*May 13 17:31:54.869: Serial0/0/1: X.25 O D2 Reset Confirm (3) 8 lci 1

Any tip or sugestion,

Thanks in Advanced and my best regards,

Andre Lomonaco

lomonaco Thu, 05/15/2008 - 03:37

Hi Bevilacqua,

First, thanks a lot for your reply..

Can you explain in more detail what i should do ?

You can see in my configuration i have already define the PVCs range between 1 and 4

when i used the command x25 ltc 5.

I wanna use only this 4 PVCs, I don't wanna use SVCs..

First again and my best regards,

Andre Lomonaco

Paolo Bevilacqua Thu, 05/15/2008 - 14:34

Hi, it seems to me that trouble begins when router sends:

*May 13 17:31:54.621: Serial0/0/1: X.25 O D1 Reset (5) 8 lci 1

*May 13 17:31:54.621: Cause 29, Diag 115 (Network out of order (PVC)/International link out of order)

Can you try:

x25 lic 0

x25 ltc 0

x25 loc 0

to eliminate SVCs altogether. Take debug again. Post it here if different from before.

Actions

This Discussion