ViewMail 5.0(2) For Outlook - ToolBar not Showing

Unanswered Question
May 13th, 2008

We have several systems that we have installed the ViewMail for Outlook 5.0(2). On a couple systems the Media toolbar does not show when opening an email with a voicemail attachment. The application shows as installed in the control panel and the ViewMail files are installed. Rebooting and/or re-installation sometimes resolves the issue but not in all cases.

Any suggestions on troubleshooting, logs to look at, DLL or OCX files to re-register, ETC.?


I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Ginger Dillon Mon, 05/19/2008 - 08:48

Hi Art -

Here is the problem we've identified in most cases:

Outlook has a problem and does not close properly, leaving the ViewMail for Outlook plugin extension disabled. You can check for this in Outlook 2003 by:

1. From Outlook, go to Help - About Microsoft Outlook

2. Click the Disabled Items button

3. If you see ViewMail there, check it to Enable it.

Another area to check:

1. From Outlook - Tools - Options

2. Select the Other tab

3. Click Advanced Options

4. Click Add-In Manager

5. Make sure the ViewMail Extensions is checked. If not, check it and reply OK.

Hope this helps!


artpannell Mon, 05/19/2008 - 08:56


Thank you for the suggestions. Since posting, I have noticed that the users experiencing the issue are also receiving a mailbox full warning. In a couple of instances, the toolbar returned after the users reduced their mailbox size and rebooted their system.

Erick Bergquist Thu, 08/21/2008 - 20:17

Does anyone know if Outlook will display a error about disabling the Viewmail plugin if the mailbox is full when starting Outlook? We are getting that sometimes when Outlook starts and trying to figure out why.


This Discussion