Problem with my 2801 voice H.323 gateway

Unanswered Question
May 14th, 2008

Dear all,

Please I have a problem with my H.323 Voice Gateway. I use a cisco 2801 with VIC2 - BRI-NT/TE and FXO cards. when i debug isdn q931, i get the follwing error message:

- *May 14 15:13:18.359: ISDN BR0/1/1 Q931: Applying typeplan for sw-type 0x1 is 0x

0 0x0, Called num.

Could you please let me know what can cause this problem ?

thanks in adavance,

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Paolo Bevilacqua Wed, 05/14/2008 - 07:22

It is only a message, doesn;t cause any problem, and it happens all the time, nothing to worry about.

Hope this helps, please rate post if it does!

Ayad Wed, 05/14/2008 - 09:31

Hi,

but the problem is that i cannot not make any outgoing calls ???

how to resolve the issue?

Thanks,

Jaime Valencia Wed, 05/14/2008 - 09:43

with just that message there is no way to tell, post the whole config and explain the problem as detailed as possible

javalenc

Paolo Bevilacqua Wed, 05/14/2008 - 09:44

Collect and send "debug isdn q931" with "term mon". Also specify if you have CME, CM h.323 or MGCP or what else.

Ayad Thu, 05/15/2008 - 09:09

Hi,

Please find attached the information requested (shrun, shver, debug isdn and ccapi inout). waiting your feedback.

Thanks in advance,

Attachment: 
Paolo Bevilacqua Thu, 05/15/2008 - 09:20

Are your BRI circuits in group ? If so you will need "isdn static-tei 0" under each interface. Then I suggest you configure said BRIs in trunk-group to simplify configuration.

As an appreciation to those providing answers, please rate useful posts with the scrollbox below!

Ayad Thu, 05/15/2008 - 09:34

Hi,

thanks for your prompt feedback. I have added this commande and i see the isdn status : channel0: MULTIPLE_FRAME_ESTABLISHED

channel1: TEI_ASSIGNED

When i debug isdn q931, i cannot see anything for incoming/outgoing calls ??

However, I get some traffic when i debug voice ccapi inout. what can cause this ?

Thanks,

Paolo Bevilacqua Thu, 05/15/2008 - 09:36

Your pots DP are strange. Make thyem something reasonable like patterns of number you are calling. Place interface in trunk-group so you have only on Dp to configure referencing the trunk group.

Ayad Thu, 05/15/2008 - 09:40

Hi,

I have configured the DP 4 to route calls to my mobile (just for testing). could you please explain if it's a problem of config or others ? this configuration was working before.

thanks,

Ayad Thu, 05/15/2008 - 10:04

Hello,

I will just add, when i debug isdn q931 and csim start command (to my mobile matched by DP number 4), i cannot see any isdn messages??? just :

- *May 14 15:13:18.359: ISDN BR0/1/1 Q931: Applying typeplan for sw-type 0x1 is 0x

0 0x0, Called num mynumber and

ISDN BRI0/0/0 q931: L3_Shutdown: Shutting down ISDN Layer 3 ??

Appreciate your help and assistance,

Thanks,

Paolo Bevilacqua Thu, 05/15/2008 - 10:13

You DP 4 is absorbing all the digits because you did not configure "forward-digits all" or "no strip-digits". Hence, null called number and no call.

Actions

This Discussion