No IOS, Switch boots up with Switch:

Unanswered Question
May 14th, 2008
User Badges:

I've recently got my hands on another 2900 XL switch for my lab at home but it doesn't seem to have an IOS installed. My plan is to load the IOS from my other 2900 XL Switch and on to this one... I have the bin (IOS) file on my PC and i'm connected to the Switch with no IOS via a console port.


The Switch as it stands is sat at

Switch: its like its in ROMMON mode, not sure. Can anyone advise which areas i shoud start to look in to get this IOS insalled. It seems the documents i have been reading talk about updating the IOS from the IOS, but in my case i dont have an IOS installed... :-(


Any advice would be great!


Thanks.

Garry


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
bvsnarayana03 Wed, 05/14/2008 - 13:09
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Checkout if this option is available from rommon.


Rommon > Set IP_ADDRESS=x.x.x.x

Rommon > Set IP_SUBNET_MASK=255.255.255.0

Rommon > Set DEFAULT_GATEWAY=x.x.x.y

Rommon > Set TFTP_SERVER=abcd

Rommon > Set TFTP_FILE=ios_image.bin

Rommon > tftpdnld


Or the other method is xmodem, but that process takes too long.

grichardson661 Thu, 05/15/2008 - 00:52
User Badges:

Cheers guys, i'll take a look later when i'm home. At work at the minute.

Pravin Phadte Thu, 05/15/2008 - 01:23
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

hi,


First see if there is still ios available in the switch.

switch>dir flash:


if you see the ios image with .bin then you can set the boot from the switch prompt.


switch>boot flash:image name.bin


if this does not work you can upload the ios you want with xmodem. tftp


http://www.cisco.com/en/US/products/hw/switches/ps607/products_tech_note09186a0080094955.shtml

Actions

This Discussion