Cisco 2610xm crashes

Unanswered Question
May 19th, 2008

Hello there, wondering if anyone can help me resolve this issue I have. I've attached a document outlining the design and some notes on the issues.

Many thanks,



I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 1 (1 ratings)
Pravin Phadte Mon, 05/19/2008 - 04:34

This can be the problem with the IOS or the harware.

Need to know more on the modules used on both sides.

Show verison.

show diag

show logging

plz provide the outputs

Pravin Phadte Mon, 05/19/2008 - 05:29

I dont see any problem with the hardware.

IOS I cant comment right now but there is a error in router A in show log.

May 19 10:04:36 UTC: %SYS-3-CPUHOG: Task ran for 3218 msec (132165/285), process = CDP Protocol, PC = 806ABE5C.

-Traceback= 806ABE60 8049B828 8049EEC8

This means there are chances of bug in this ios.

Would like to know if you give show flash. Do you see crash info. Can you pull the crash.

Please disable cdp on one of the link on both the interface

michaelnolan Mon, 05/19/2008 - 05:36

GRO-CW-GW-01#sh flash all

Partition Size Used Free Bank-Size State Copy Mode

1 32255K 19042K 13213K 16384K Read/Write Direct

System flash directory:

File Length Name/status

addr fcksum ccksum

1 19499648 c2600-ik9o3s-mz.123-19.bin

0x40 0x901F 0x901F

[19499712 bytes used, 13530428 available, 33030140 total]

32768K bytes of processor board System flash (Read/Write)

Chip Bank Code Size Name

1 1 8917 8192KB INTEL 28F640J3

2 1 8917 8192KB INTEL 28F640J3

1 2 8917 8192KB INTEL 28F640J3

2 2 8917 8192KB INTEL 28F640J3

Pravin Phadte Mon, 05/19/2008 - 05:48

Well the interface on router B is shut down which is causing the router to crash ?

Is it possible for you to disable CDP on all the serial interface and try to check.

Also if it does crash show tech-support and show verison would be useful.

apart from this i cant think anything but the IOS to be at fault

Pravin Phadte Mon, 05/19/2008 - 06:57

I am seeing that the ser0/0 on router B is config with loopback. Why ? have you tested the link with loopback command on it ?

interface Serial0/0


michaelnolan Mon, 05/19/2008 - 08:12

oh that was for testing with carrier. I've removed that now and tested again, still same problem.

Pravin Phadte Mon, 05/19/2008 - 08:26

I dont see any problem with the config nor with hardware.

IOS upgrade would be one of the option to see if the problem gets resolved.

Before that i would suggest to swap the WIC cards and the config on one router each first.

1. Router A. Swap the cards. change the config.

check what happes.( If it does not work revert the config back and cards back)

2. Router B. Swap the cards. Change the config.

Check what happens..( If it does not work revert the config back and cards back)

3. swap the cards and config on both the routers and check.

I would have followed all this steps to get to the root casue. This will help us know if this is a slot problem on any of the router.

If the above troubleshooting comes out with the same results with one link down. Then IOS upgrade would be needed and if still then TAC CASE.


This Discussion