Connecting WLC to 6509 Core ... Connectivity Issues

Answered Question
May 19th, 2008

Hi,

I have all four ports of a 4404 WLC connected to a 6509 via fiber cables. However, I am not able to ping the WLC or see it.

I have a couple questions about this ... First, if I want to do LAG it is necessary that all ports are active and plugged in, correct?

Second, in the switch config, to my knowledge all ports should be trunk ports, however the customer has configured them as "switchport trunk encapsulation isl" instead of "switchport trunk encapsulation dot1q" ... does this matter? I have never used the isl command so I am really wondering if this is supported in the WLC?

Any help would be greatly appreciated!

Thanks!

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by ericgarnel about 8 years 8 months ago

The controllers do not do isl. You will need to change the encap to dot1q. Also, in order to support LAG, the switchports will need to be setup in etherchannel

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
Loading.
Correct Answer
ericgarnel Mon, 05/19/2008 - 07:44

The controllers do not do isl. You will need to change the encap to dot1q. Also, in order to support LAG, the switchports will need to be setup in etherchannel

mjohnson1914 Mon, 05/19/2008 - 07:50

Thanks ... is LAG something that is recommended? Also by etherchannel do you mean configuring port channel?

ericgarnel Mon, 05/19/2008 - 16:00

You can do it either way. I do not use Lag currently on my 4402 controllers, instead, I use two ap-managment interfaces.

Yes, etherchannel reference = portchannel

Actions

This Discussion