Latency is high

Unanswered Question
May 20th, 2008
User Badges:

Dear Experts,


I am getting latency high for the 2Mbps link .Due to this in our telecom sector we are getting Junk values.

After some time ie.,10mins Iam getting 11ms.


Can you pls suggest what can be done


Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=152ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=251ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=278ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=158ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=225ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=138ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=72ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=231ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=295ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=238ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=317ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=26ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=169ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=150ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=171ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=198ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=158ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=197ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=168ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=109ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=256ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=352ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=256ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=141ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=181ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=219ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=132ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=200ms TTL=253

Reply from 172.16.192.1: bytes=32 time=251ms TTL=253



The Router model is 3745 series.



regds



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Pravin Phadte Tue, 05/20/2008 - 03:14
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

is this a P2P link ?


What are the interface status on both the sides ?

The_guroo_2 Tue, 05/20/2008 - 03:15
User Badges:

hi can you please tell me lil bit more info.....this ping request is point to point or??? secondly is it initiated from a server (pc) to wan router or to your local router....you have to give bit more info....hwat sort of routing u r using plus is it a FR lionk or lan or??? cheers

nasheer.ahmad Tue, 05/20/2008 - 03:25
User Badges:

Hi,


Sorry for my half information.


It is a P2P link.Interface status is showing with out any errors and reliability is also showing as 255/255 at both the ends.



regds


Pravin Phadte Tue, 05/20/2008 - 03:57
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

I am not sure what to say on this one but if there are no crc, input output drops on both of the interface than its tuff to blame the line or the telco for this.


Is there a singe telco or Locl lec also involved in this circiut or is this a privite circuit ?


shiva_ial Tue, 05/20/2008 - 04:07
User Badges:

hi,

try to enable ip accounting and find top talkers over utilising the link




rgds

shiva

mohAmed khAdr Tue, 05/20/2008 - 05:09
User Badges:

This sound like delay jetters.

If this is a frame circuits, check out the fecn & becn , you maybe over your CIR. Also check out the CPU% on the router.

If you have a sniffer,run a cpture.

Actions

This Discussion