6500 prolem with 10Gbs Module

Unanswered Question
May 21st, 2008

Dear all !

I have a problem with Cisco 6509 module. logging like this :

- CONST_DIAG-SP-3-HM_TEST_FAIL Module 2 TestScratchRegister consecutive failure count:2

- CONST_DIAG-SP-4-HM_TEST_WARNING Sup switchover will occur after 5 consecutive failures

- MLSCEF-DFC2-2-FIB_TCAM_WRITE_INCONSISTENCY FIB TCAM Mismatch for Mask: Index: 196640

- CONST_DIAG-SP-2-HM_LC_CRSH Module 2 crashed due to unrecoverable errors, Reason: Failed TestScratchRegister

- C6KPWR-SP-4-DISABLED power to module in slot 2 set off (admin request)

After that module is off. I use IOS : (s72033_rp-ADVIPSERVICESK9_WAN-M), Version 12.2(18)SXF13, RELEASE SOFTWARE (fc1)

The module 10G is : WS-X6708-10GE

I've removed and pluged it again but 1 week later it fail again.Have you got any experiences with this problem. Please show me how to solve this.

Thanks all !

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
lamav Wed, 05/21/2008 - 20:19

"I've removed and pluged it again but 1 week later it fail again.Have you got any experiences with this problem. Please show me how to solve this."

Yes, I have seen this before. In fact, the 10 gig modules are notorious for failing in the 6509 chassis, in particular. It was a cooling problem. The module would go into environmetal alarm constantly if it was in slot 1 or 2. We would have to move them down to slot 7, 8 or 9.

I dont know if youre getting environmental alarms, but Cisco was definitely aware of this problem and was working on it as of last summer.

HTH

Victor

pocketldq Thu, 05/22/2008 - 02:55

I've removed and plugged in other slot ,the module start up normal . when connect cable , it fail again.

the 6509 chassis has 2 10Gbs Module , only one module fail.

I think hardware fail.

Pocketldq.

Actions

This Discussion