binding multilink

Unanswered Question
May 21st, 2008
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi friends,


I have got an issue with bundling multilink with serial.


Here comes the Topology


7206-core router is connected to multiple 1700s & 1800s through multiple E1s.


All serials are binded to multilinks at Core router and 1700 or 1800s as well.


one of the client (1700) is having issues in binding with multilink



Troubleshooting done.


Changed the encaps to hdlc at both ends

result : working fine

changed encaps to PPP with out multilink

result : working fine.


when binding to multilink :

serial and multilink goes down.


Debug output :


May 21 17:02:48.304 IST: Se2/5:30 MLP: Request add link to bundle

May 21 17:02:48.304 IST: Se2/5:30 MLP: Adding link to bundle

May 21 17:02:48.304 IST: Se2/5:30 MLP: Bundle x.x.x.x.x in different multilink group

May 21 17:02:48.304 IST: Se2/5:30 MLP: Link not added to bundle


after seeing this debug out suspected E1 & multilnik mismatch issue.


changed E1 and binded to a new multilink at both sides.


Still same issue.


The media is MLLN.

IOS c1700-k9o3sy7-mz.123-1a.bin


Please guide.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 3.5 (3 ratings)
Loading.
Rick Arps Wed, 05/21/2008 - 13:49
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Could you post your config?

rajivrajan1 Fri, 05/23/2008 - 09:57
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

hi

there is no much complecated configuration.It's as simple as below.


Core 7200


Controller E1 3/2

framing crc4

channel group 0 time-slots 1


interface serial 3/2:0

no ip address

encapsulation ppp

ppp multilink

ppp multilink group 1


interface multilink 1

ip address x.x.x.x x.x.x.x

ppp multilink

ppp multilink group 1



Customer


1700 - WIC2T


interface serial 0/1

no ip address

encaps ppp

ppp multilink

ppp multilink group 1


interface multilink 1

ip address x.x.x.x x.x.x.x

ppp multilink

ppp multilink group 1


circuit is a MLLN circuit.


any issues?


shivlu jain Mon, 05/26/2008 - 22:37
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

could you please change the framing

rajivrajan1 Fri, 05/30/2008 - 01:16
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

hi shivlu,


tried changing but still same.


anyway thanx and i managed it somehow

rajivrajan1 Fri, 05/30/2008 - 01:11
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

thanx amit,


It looks alike IOS bug only.I changed the router (1761) with 1841 router.and it started working with same WIC 2t card.We are about to upgrade /change IOS and see. I will come back to you later


Ps :- rated you 5 ;)


Actions

This Discussion