Comtech serial problem

Unanswered Question
May 26th, 2008

Dear Sir or Madam

I have Comtech modem CDM 570L and it is working fine butI upgraded my serial cisco interface from normal serial (WIC -1t ) to cisco smart serial (WIC -2t ) I had to change the cable between modem and router of cource I used cable (CAB-SS-530MT ) and I am using RS422 protocol in modem .

the problem is that the router doesn't sense the cable at all it looks like there is no cabe , I check WIC , router and cable it is all working , does comtech support smart serial , any advice to help

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
ciscocrank Tue, 05/27/2008 - 04:19


I attached the show controller output and below is the show interface result

Serial0/0/0 is down, line protocol is down

Hardware is GT96K Serial

MTU 1500 bytes, BW 2048 Kbit, DLY 20000 usec,

reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255

Encapsulation FRAME-RELAY IETF, loopback not set

Keepalive not set

Restart-Delay is 0 secs

LMI DLCI 1023 LMI type is CISCO frame relay DTE

Broadcast queue 0/64, broadcasts sent/dropped 0/0, interface broadcasts 0

Last input never, output never, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 3d01h

Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

30 second input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

30 second output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec

0 packets input, 0 bytes, 0 no buffer

Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort

0 packets output, 0 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 3 interface resets

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

0 carrier transitions

DCD=up DSR=up DTR=down RTS=down CTS=up

Paolo Bevilacqua Tue, 05/27/2008 - 04:22

Hi, either WIC or the cable is defective:

Interface Serial0/0/0

Hardware is GT96K

No serial cable attached

ciscocrank Tue, 05/27/2008 - 04:58


thanks very very much,

I changed the cable and I got the same problem,

but when I used another cable type , (CAB-SS-232MT) , the wic sense the cable but still have no connection

sh controller

Interface Serial0/0/0

Hardware is GT96K

DTE V.24 (RS-232)idb at 0x4304F664, driver data structure at 0x43056D80

wic_info 0x4305737C

Physical Port 1, SCC Num 1

MPSC Registers:

MMCR_L=0x000304C0, MMCR_H=0x00000000, MPCR=0x00000100

CHR1=0x00FE007E, CHR2=0x00000000, CHR3=0x00000648, CHR4=0x00000000

CHR5=0x00000000, CHR6=0x00000000, CHR7=0x00000000, CHR8=0x00000000

CHR9=0x00000000, CHR10=0x0000182A

SDMA Registers:

SDC=0x00002201, SDCM=0x00000080

CRDP=0x0F844520, CTDP=0x0F846070, FTDB=0x0F846070

Main Routing Register=0x77077700 BRG Conf Register=0x00490018

Rx Clk Routing Register=0x00800088 Tx Clk Routing Register=0x00900010

GPP Registers:

Conf=0x53055600, Io=0x53055600, Data=0xFFFFFBFB, Level=0x00000800

TDM FPGA Registers:

vmcr[0] = 0x0003C0C0, vmcr[1] = 0x00000000,

vmcr[2] = 0x00010040, vmcr[3] = 0x00000000

ntrcr0 = 0x00000000, ntrcr1 = 0x00000000

tdmcr = 0x0000006A, labcr = 0x00000000, tpllr_cr = 0x00000000

nhr = 0x66646664, isr = 0x00000000, imr = 0x00000013

0 input aborts on receiving flag sequence

ciscocrank Fri, 05/30/2008 - 06:17

Thanks, thank you very much...

you all right I am testing my WIC by using Cisco router lab test cable my wic card is working so this leading cable problems but now I need to upgrade my wan link speed to 4mb/s and I have smart WIC witch cable can I use , I am really disappointment

arikris.okafor Wed, 03/23/2016 - 14:26

Thanks for sharing, I am having a similar work to execute.

I need to change the serial cable for a Comtech modem CDM 570L to fit for a HWIC 2t interface, what changes did you make on the modem to accept the cable. My cable is CAB-SS-530MT.



This Discussion