CUCM 6.0 Help About this Page 404 Error

Answered Question
May 27th, 2008

When selecting help -> About this page I get a tomcat URL not path not found

https://SERVER-IP/Help/en_AU/ccm/index.html

This only happens when the navigation is on CM Administration and the others are ok. If i change the en_AU to en_US manually it works, can this be fixed?

Correct Answer by Rob Huffman about 8 years 8 months ago

Hi Heath,

Just to add a note to the great info from Fabian (+5 points for this Fabian :)

You are hitting this bug;

CSCsi48388 Bug Details

Workaround: Set Browser to en-US

JPN: CM Admin online help refers to ja, which results HTTP 404

Symptom:

HTTP 404 error occurs when trying to open online help from Cisco Unified Communications Manager Administration page in case the browser locale is Japanese.

Conditions:

Cisco Unified Communications Manager 6.0(1)

Workaround:

Change the browser locale to en-us and try to open the online help.

1st Found-In

6.0(0.9971.2)

Fixed-In

6.0(0.9901.234)

6.0(0.9901.235)

6.0(1.2118.1)

6.1(1.1000.11)

Related Bugs

Help page won't display if browser has language different than English

Symptom: From Cisco Unified CM Administration, click 'Help --> Contents' or 'Help --> This page'. A new page will be opened but producing HTTP Error 404. This happen if the browser has a language other than English US If GUI does not have localization for those pages, we should anyway point to the English version rather than producing an error, as it happens in earlier versions (5.x) Conditions: CCM 6.0.1 Administration web page. IE 6 with language other than English US

Workaround: From IE Tools --> Internet Options --> Languages, remove the different language or leave it there but move English US on top. Further Problem Description: The page opened with languages installed other than Engish US, will point to URL: https:///Help//ccm/index.html where can be en_US (English USA), no (Norwegian), etc. If you instead use the following: https:///Help/en_US/ccm/index.html it will redirect to the following one and it's working: https:///Help/en_US/ccm/wwhelp/wwhimpl/common/html/frameset.htm - It does nott happen from Serviceability, OS or DRS. From there the URL point always to the URL with 'en_US' - It does not have regression: on CCM 5.x the URL is different and does not include localization - Reproducible also with browser different than IE (e.g. Firefox)

Hope this helps!

Rob

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (2 ratings)
Loading.
f.giordano Wed, 05/28/2008 - 01:45

Hi,

Yes it's a bug of the first release of CUCM 6.0

Issue is fixed now in version 6.1

No need to change the URL manually

Fabian

Correct Answer
Rob Huffman Wed, 05/28/2008 - 04:21

Hi Heath,

Just to add a note to the great info from Fabian (+5 points for this Fabian :)

You are hitting this bug;

CSCsi48388 Bug Details

Workaround: Set Browser to en-US

JPN: CM Admin online help refers to ja, which results HTTP 404

Symptom:

HTTP 404 error occurs when trying to open online help from Cisco Unified Communications Manager Administration page in case the browser locale is Japanese.

Conditions:

Cisco Unified Communications Manager 6.0(1)

Workaround:

Change the browser locale to en-us and try to open the online help.

1st Found-In

6.0(0.9971.2)

Fixed-In

6.0(0.9901.234)

6.0(0.9901.235)

6.0(1.2118.1)

6.1(1.1000.11)

Related Bugs

Help page won't display if browser has language different than English

Symptom: From Cisco Unified CM Administration, click 'Help --> Contents' or 'Help --> This page'. A new page will be opened but producing HTTP Error 404. This happen if the browser has a language other than English US If GUI does not have localization for those pages, we should anyway point to the English version rather than producing an error, as it happens in earlier versions (5.x) Conditions: CCM 6.0.1 Administration web page. IE 6 with language other than English US

Workaround: From IE Tools --> Internet Options --> Languages, remove the different language or leave it there but move English US on top. Further Problem Description: The page opened with languages installed other than Engish US, will point to URL: https:///Help//ccm/index.html where can be en_US (English USA), no (Norwegian), etc. If you instead use the following: https:///Help/en_US/ccm/index.html it will redirect to the following one and it's working: https:///Help/en_US/ccm/wwhelp/wwhimpl/common/html/frameset.htm - It does nott happen from Serviceability, OS or DRS. From there the URL point always to the URL with 'en_US' - It does not have regression: on CCM 5.x the URL is different and does not include localization - Reproducible also with browser different than IE (e.g. Firefox)

Hope this helps!

Rob

heathrw Sun, 06/01/2008 - 16:34

Added the EN-US language and made it the first in the list and worked a treat, thanks!

Rob Huffman Mon, 06/02/2008 - 05:28

Hi Heath,

You are most welcome my friend :) Glad to be of some small help!

Take care,

Rob

Actions

This Discussion