Switch is up and running but not pingable from router

Unanswered Question
Jun 6th, 2008
User Badges:

hi all,

i am unable to ping or telnet the switch

from router which is directly connected to switch

users are conencted to switch and they can work fine.


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Jon Marshall Fri, 06/06/2008 - 09:08
User Badges:
  • Super Blue, 32500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, WAN

Mahesh


Is there a L3 SVI on the switch and is it up/up ie. on the 3750


3750# sh ip int brief


Is the port that connects the switch to the router in the same vlan.


It might be a good idea if you could post the configs or at very least supply full IP details.


Jon

mahesh18 Fri, 06/06/2008 - 09:21
User Badges:

Hi john

i do not have access to switch right now.

it is WS-C2948 switch connected to router



C1700

this is arp from router

sh ip arp 43.140.92.5

Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface

Internet 33.140.92.5 71 001a.8054.2529 ARPA FastEthernet0


husycisco Fri, 06/06/2008 - 09:08
User Badges:
  • Gold, 750 points or more

Hi Mahesh

Connect your switch via console and make sure you have assigned an IP to your native VLAN (it is usually vlan 1). For telnet, check your line vty settings in switch


Regards

Richard Burts Fri, 06/06/2008 - 09:36
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, WAN

Mahesh


I am not sure which is a typo, but there is a mismatch in the first octet of the address that you seem to be looking for and the address in the results from the router:

sh ip arp 43.140.92.5

Protocol Address Age (min) Hardware Addr Type Interface

Internet 33.140.92.5 71 001a.8054.2529 ARPA FastEthernet0


Is the first octet supposed to be 33 or 43?

Correct whichever is not correct.


HTH


Rick

Richard Burts Fri, 06/06/2008 - 09:47
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

  • Cisco Designated VIP,

    2017 LAN, WAN

Mahesh


Then why does 33 appear in the output from the router?


HTH


Rick

mahesh18 Fri, 06/06/2008 - 09:53
User Badges:

Hi rick,

it might be my typing mistake when i put

pasted note here in forum

whitbych1 Fri, 06/06/2008 - 10:57
User Badges:

If you are trying to access any of the vty sessions on the switch via a network connection you may want to plug in console and make sure you don't have an ACL blocking your incoming connections. As well as ensure that the ip address is specified with the correct IP address and subnet mask on interface vlan 1. And make sure you have performed a no shut command on int vlan 1

mahesh18 Fri, 06/06/2008 - 11:32
User Badges:

Hi,

this was working before and nothing has changed

m_zabetian Fri, 06/06/2008 - 11:35
User Badges:

try to sh cdp ne de on router to see if switch connected to router or not, also you can see ip address of switch, then check to see you have password for you VTY and also check ip default-gateway configuration in switch

mahesh18 Fri, 06/06/2008 - 12:19
User Badges:

hi,

switchis accessible now.

logs are clean no idea why it was not accessible for certain time

Actions

This Discussion