Highqueuedroprate error in DFM

Unanswered Question
Jun 15th, 2008

Hello sir,

We are using Ciscoworks lms 3.0 in our network.

Frequently, we are getting the following error through mail from DFM.

EVENT DESCRIPTION = HighQueueDropRate::Component=IF-ROUTER-1/13 [AT1/0/0];ComponentClass=Interface;ComponentEventCode=1053;Type=SONET;OutputPacketQueueDropPct=1.3081062 %;MaxSpeed=150000000;OutputPacketQueueDropRate=3.3625 PPS;OutputPacketNoErrorR

The polling and threshold setting are default in DFM manager.

We had changed the queue drop threshold to 4% by default it is 1% still I am getting the same error message.

Note: we are getting these errors at peak hours when the users are not connected in network.

Your help is highly appreciated.



I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Joe Clarke Sun, 06/15/2008 - 09:05

If you changed the threshold from 1 to 4%, and you're still seeing events with a percentage < 4%, then most likely you did not apply your changes after making them. Re-verify the threshold is set to 4%, then go to DFM > Configuration > Polling and Thresholds > Apply Changes. After running that, the new settings will be applied on the DfmServer processes, and the new thresholds will take effect.

mkareemashraf Sun, 06/15/2008 - 23:27

Thanks for your support.

we have done these changes many times and applied changes in polling and thresholds.

After that again we are getting the same error through mails.

Any alternate solution for over come this problem.

Joe Clarke Mon, 06/16/2008 - 09:19

Polling parameters have nothing to do with this. What are the threshold settings for the Router device class?

Joe Clarke Tue, 06/17/2008 - 07:15

Click on the View button for this threshold group, then click on the View Interfaces link to make sure this interface is actually in the ATM group. You may be modifying the threshold of the wrong group.


This Discussion