Serious security issue with ACS 3.3 and RSA ACE Token Server

Unanswered Question

Hi all,


we have a seriuos security issue with an ACS 3.3 server on windows running in front of an RSA ACE/Token Server 6.0. We use this setup to authenticate VPN users coming in over ASAs and VPN-3000 concentrators.


After running some time the ACS stops authenticating users. But the authentication does not fail instead the ACS allows any user to connect succesfully. We traced the communication between the ACS and the RSA ACE and found that the ACS does not talk to the RSA server anymore, but nevertheless allows the users to connect. Whats even worse - the user can supply any token code - valid or not !


In summary the ACS allows any user to succesfully connect with in invalid token codes.


After stopping and restarting the services on the ACS anything works normally.


Any help is appreciated since this is a serious issue for us.


Kind regards

Markus

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
darpotter Thu, 06/19/2008 - 05:08
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Do you have token caching enabled in ACS?

Jagdeep Gambhir Thu, 06/19/2008 - 06:23
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Strange... what is the complete ver of acs and on which operating system & SP it is installed ?




Regards,

~JG





Jagdeep Gambhir Fri, 06/20/2008 - 06:08
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Markus,

ACS software's are not listed on CCO. You need to open a TAC case for getting it.




Regards,

~JG


Do rate helpful posts

cisco24x7 Fri, 06/20/2008 - 07:32
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

I have the same exact issue as described

by Markus but my RSA SecurID is version 5.1.

I am using the same ACS version as Markus

on Windows 2000 with Service Pack 4. Stop/Start

Cisco ACS services did not resolve the issue.

To fix this, I have to reboot the Win2k box

every 48 hours.


I am thinking that it may be a bug in this

version of ACS.

Actions

This Discussion