Chad Stachowicz Sun, 06/22/2008 - 11:19
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Did it ever work? The service is generally pointed towards a single call manager. Are you sure a call manager isn't dead? :)


Chad

allan.thomas Sun, 06/22/2008 - 13:42
User Badges:
  • Blue, 1500 points or more

It would seem that you are relient on DNS? Have you configured your EM Service URL using a hostname? and also have your left your Enterprise parameters for the directories as hostname?


If so, you have two options ensure that your IP Phone are configures with DNS in order to resolve the IP address, if the host is already added to you Domain of course.


Alternatively configure the enterprise parameter for directories with the IP address of CallManger host and change the EM url with the same IP address.


Hope this helps.

paolo bevilacqua Sun, 06/22/2008 - 14:25
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Are you using CM or CME? Please be more specific when asking questions, as this is a profession forum, not a psychic's parlor.

snzeadibe Mon, 06/23/2008 - 00:26
User Badges:

its call manager express(CME), the CME is up and in production all the other phones have the EM and directory features except the 7941 phones.when you click on the service button on the 7941, it does not have the extension mobility like wise if you click on the directory buton, it does not have local directory


thanks

paolo bevilacqua Mon, 06/23/2008 - 00:37
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Please confirm exact IOS use (complete output of show version) and phone FW, that is accessed by "device status". Also, sometime the phones get corrupted and you need to reset reset them.

snzeadibe Mon, 06/23/2008 - 02:11
User Badges:

THE IOS ON THE CME IS 12.4(15)XZ on cisco 2851 router.

BELOW IS THE CONFIG ON THE ROUTER

NOTE THAT I LOADED ALL THE FIRMWARE THAT CAME WITH THE IMAGE ON THE FLASH



THANKS YOUR RESPONSE WILL BE GREATLY APPRECIATED



Attachment: 
snzeadibe Mon, 06/23/2008 - 03:40
User Badges:

Thanks


but what do you think about the local directory not showing on the 7941

paolo bevilacqua Mon, 06/23/2008 - 03:45
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

As mentioned above, when this happens you have to reset the phone. Possibly, upgrading to a newer FW can fix the issue permanently.

snzeadibe Mon, 06/23/2008 - 05:37
User Badges:

Thank you so far. will let you know how it goes later today.

snzeadibe Tue, 06/24/2008 - 10:44
User Badges:

after configuring EM and reseting the phones still cant get the local directory and extension mobility features.

paolo bevilacqua Tue, 06/24/2008 - 10:49
User Badges:
  • Super Gold, 25000 points or more
  • Hall of Fame,

    Founding Member

Do you have "ip http server" configured in the router ?

snzeadibe Fri, 06/27/2008 - 14:36
User Badges:

i noticed that the firmware versiononthe 7941 phone is not the same as that on the CME router what do you think

Actions

This Discussion