CCM 4.2.3 Extension Mobility

Answered Question
Jul 3rd, 2008

Hello,

I'm configuring the Extension Mobility Service but I found a very strange failure.

1) I have configured the Extension Mobility Service ( http://10.10.1.1/emapp/EMAppServlet?device=#DEVICENAME# ) and i did subscribe under every phones.

2) I've created the Device Profiles for every phones.

3) Under Global Directory I did insert the users and they control own device and extension mobility feature

When the user click the "World Button" on the phone it appears not the Extension Mobility Feature but the message: " MAC-ADDRESS NOT AVAILABLE .

I did attach the version and CCM's details.

Someone has had before the same problems ?

Attachment: 
Correct Answer by at about 8 years 7 months ago

hi,

please can you tell me what is configured in the menu :

"System - Enterprise Parameters - URL Services"

http://CallManager-IP-Address/CCMCIP/getservicesmenu.asp

If so look whether IP-Address or DNS-Name of the Call Manager is configured

regards

alex

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (3 ratings)
Loading.
tim.giles Wed, 07/09/2008 - 04:55

Sounds a bit weird. Is it only person who is affected by this??

mcappelli Wed, 07/09/2008 - 06:49

all the people are affected by this problems.

You are right....it sounds very weird..

tim.giles Wed, 07/09/2008 - 09:39

Ok, I know this is basic but have you checked there are no errors in the IP Phone Services (services URL)? Also, are the URL's in the enterprise parameters (phone URL parameters) correct?

Is the extension mobility service enabled in control centre?...have you had this working before?

mcappelli Mon, 07/14/2008 - 06:25

Yes i have checked and ther aren't errors in the IP Phone Services.

The URL is correct and the Extension Mobility's service is enabled under control center.

Never happened it to me before....

mcappelli Thu, 07/17/2008 - 01:08

Hi Alexander,

thank you very much for your support.

I have checked the "System - Enterprise Parameters - URL Services" and i did see something wrong. The URL Services wasn't right....strange but true !

Now it works.

Regards

Marco

tim.giles Thu, 07/17/2008 - 01:10

Surely we both get some points and a resolved for this then... ;0)... as we both asked if the URL was correct..

Please rate useful posts....

suahuja Tue, 07/29/2008 - 08:20

Hi

Please try resetting the tomcat and extension mobility service from the url below

http:///manager/list

let me know if that helps

Actions

This Discussion