IPMA requesting error

Unanswered Question
Jul 4th, 2008

We recently configured IPMA using proxy line functionality on CUCM 5.1, the Assistants are using 7961 IP Phones & Directors using 7941 IP Phones. Incoming & Outgoing call routing works OK, but when the Assistants place the receiver back on hook or press End Call they experience a problem. In both cases the phones only displays "Requesting" and its not possible to do anything until this has finished and the normal screen is displayed - the message is displayed for beween 5 to 15 seconds so is very inconvenient for the Assistant and the Manager concerned.

I have run sniffer traces from one of the Assistants phones back into CUCM Pub & Sub and at certain times you see an Unknown error message when the requesting status page come up on the IP Phone.

Has anyone seen this before?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
ivillegas Thu, 07/10/2008 - 06:36

One possible workaround for this issue is to enable Web Access, either from the IP Phones or from the CallManager Administration page. In order to enable Web Access from the IP Phones, choose Setting > Network Configuration > Web Access and enable it. In order to enable it from the Cisco CallManager, choose Administration Page > Device > Phone, choose the phone and enable Web Access from the Product Specific Configuration.

Refer to the bug CSCsf98288

JAMES WEST Thu, 07/10/2008 - 06:55

Hi,

Thanks for your reply, l have checked this and the web access is enabled on the IPMA Assistants phone. I have restarted the Cisco Tomcat service on the Pub and the time for the requesting message is not take as long now, but still there.

Thanks,

James

Actions

This Discussion