4404 WLC AP's will not connect

Unanswered Question
Jul 14th, 2008

I have a network with 75 Ap's on it I am registering 65 of them on the WLC and the other ten I have 6 that when I search for them in the WCS I find them and they say that they are connected to the correct controller but the WLC doesnt show them connected then there are 4 that dont register at all I am using 2 ports on the WLC already what am I missing ?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Richard Atkin Mon, 07/14/2008 - 11:48

Establish that the 'missing' APs actually work by unplugging a known-to-work AP and plugging the missing ones in. Check they power up, talk to WLC, etc...

If they register successfully, then it's likely a switchport config / cabling issue. If your failing APs are all in specifc areas / grouped together, it could also be worth considering other things like there being something wrong with a whole VLAN, Switch, etc..

If APs don't register, then could be a number of things;

1. AP is actually running IOS(!!)

2. AP has an SSC instead of a MIC, and the SSC Hash / AP MAC isn't installed on the WLC

3. AP has an inappropriate Static Config

4. Broken AP

Solutions

1 - Migrate from IOS to LWAPP using LWAPP Migration Utility

2 - Add the MAC & SSC Hash to each WLC in your mobility group

3 - Factory reset the AP to delete the static config

4 - RMA!

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode