Cisco 877 - Internal DNS routing issue

Unanswered Question
Jul 19th, 2008


I have a long standing isue I could use a hand with. My network topology is:

ADSL connection to a Ciso 877 router. 877 connected to a 3COM baseline switch. All internal network computers and servers connect to the same 3COM switch.

When I try to access my internal web-servers I will sometimes be prompted to login to the 877 instead of being taken to the URL.

I have been living with the problem for about a year now and have overcome it by keeping a HOSTS file updated on all internal network PC's... But I know that shouldn't be necessary.

Anyone have any ideas or comments? I used the 877 wizard initially and if I had no intrnal network it would all work fine.


I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Jason Fraioli Sat, 07/19/2008 - 17:25

Please explain your connection to the webserver. Are you trying to access it from the inside or outside?

Explain how your DNS is setup.

Panther256 Sat, 07/19/2008 - 20:04

I am trying to connect internally.

We've hypothesized that this may be a DNS issue (forwarders on our internal DNS) but the problem may persist... Still testing. The problem came back after turning off DNS forwarding but then dissappeared a few minutes later.

We'd appreciate any ideas to track down.

Haris P Sat, 07/19/2008 - 21:33

Can you post the 877 Configuration . May be there is something in the NAT or DNS .

Make sure that you are able to reach outside without any issue . Also make sure that the DNS configured is resolving correctly on your PC



Panther256 Tue, 07/22/2008 - 17:56

I guess I am leaning heavily towards a DNS issue at this point. Looking back I realized that by utilizing a HOSTS file the problem disappeared completely for the better part of a year on all the affected systems... Unless the workstations were hitting the gateway for DNS instead of the listed DNS servers somehow.

Thank you for helping, I really appreciate it!


This Discussion