CME 4.3 issue with Time on phones

Unanswered Question
Jul 21st, 2008

Having an issue with the time the phone displays on a CME. Time on the phones is always 4 hours ahead of conifgured time on the router.

Running CME on a 2821 with


I have 7941 and 7961 phone loads of:


I have the router set up as an NTP master and the following time configs:

clock timezone EST -5

clock summer-time EDT recurring

under telephony-service, I have time-zone of 12 for EST specified. although it does not seem to matter whether this is in telephony-servie or not.


load 7941 SCCP41.8-3-3S

load 7961 SCCP41.8-3-3S

max-ephones 52

max-dn 192

ip source-address port 2000

auto assign 1 to 25

system message WV Conservation

url services

url authentication


time-zone 12

voicemail 502

max-conferences 8 gain -6


web admin system name admin secret 5 $1$I4Gw$awqfvwG8/WliXtyOaeBAV1


transfer-system full-consult

secondary-dialtone 9

night-service code *350

night-service day Mon 17:01 07:59

night-service day Tue 17:01 07:59

night-service day Wed 17:01 07:59

night-service day Thu 17:01 07:59

night-service day Fri 17:01 07:59

directory last-name-first

create cnf-files version-stamp 7960 Jun 25 2008 02:12:47

The phones will change time if I change the time on the router, but they always stay 4 hours ahead.

Anyone with a similar issue, is there an issue with this phone load ??


I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 5 (1 ratings)
rschwendeman Mon, 07/21/2008 - 12:36

thanks Rob,

that previous thread was helpful. phone type command did it

rob.huffman Tue, 07/22/2008 - 04:45

Hi Robert,

Nice work my friend! It's always nice to cross something off the "list of things to do".

Take care,



This Discussion