7940 not registering to our UC520, other phones do

Unanswered Question
Jul 21st, 2008

I am sort of new to the phone IP setup and most of the stuff I have learnt so far is self taught or from other colleagues.

My extent with the IP Phones is setting up a UC500 using the CA and then customising the ephones, dn and incoming trucks in the CLI.

This issue I have at the moment is that I upgraded the files CUE and IOS on the UC520 and now new 7940 phones will not automatically register correctly to the UC520 (our 7911 phones will).

The phone seems to

Self test ok

Configures VLAN

Get IP number

Connect to UC520 TFTP server

Download default xml

Load correct file

After that is gets stuck between

Configurating IP and File Not Found SEP001FCA362F40.cnf.xml

I have checked the MAC number and it is correct and checked the files on the unit against the files in the startup config and they appear to be correct. Unsure of the next step

Here is an attached debug file

5073: 005071: Jul 21 17:31:44.663: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0/1/4, changed state to up

5074: 005072: Jul 21 17:31:56.663: TFTP: Looking for CTLSEP001FCA362F40.tlv

5075: 005073: Jul 21 17:31:56.683: TFTP: Looking for SEP001FCA362F40.cnf.xml

5076: 005074: Jul 21 17:31:56.703: TFTP: Looking for SIP001FCA362F40.cnf

5077: 005075: Jul 21 17:31:56.735: TFTP: Looking for MGC001FCA362F40.cnf

5078: 005076: Jul 21 17:31:56.755: TFTP: Looking for XMLDefault.cnf.xml

5079: 005077: Jul 21 17:31:56.755: TFTP: Opened system:/its/XMLDefault.cnf.xml, fd 10, size 3072 for process 142

5080: 005078: Jul 21 17:31:56.767: TFTP: Finished system:/its/XMLDefault.cnf.xml, time 00:00:00 for process 142

5081: 005079: Jul 21 17:31:56.855: TFTP: Looking for P00308000500.loads

5082: 005080: Jul 21 17:31:56.875: TFTP: Opened flash:P00308000500.loads, fd 10, size 458 for process 142

5083: 005081: Jul 21 17:31:56.887: TFTP: Finished flash:P00308000500.loads, time 00:00:00 for process 142

5084: 005082: Jul 21 17:32:06.727: TFTP: Looking for CTLSEP001FCA362F40.tlv

5085: 005083: Jul 21 17:32:06.791: TFTP: Looking for SEP001FCA362F40.cnf.xml

5086: 005084: Jul 21 17:32:06.875: TFTP: Looking for XMLDefault.cnf.xml

5087: 005085: Jul 21 17:32:06.875: TFTP: Opened system:/its/XMLDefault.cnf.xml, fd 10, size 3072 for process 142

5088: 005086: Jul 21 17:32:06.895: TFTP: Finished system:/its/XMLDefault.cnf.xml, time 00:00:00 for process 142

5089: 005087: Jul 21 17:32:10.323: TFTP: Looking for CTLSEP001FCA362F40.tlv5090: 00

5088: Jul 21 17:32:10.387: TFTP: Looking for SEP001FCA362F40.cnf.xml

5091: 005089: Jul 21 17:32:10.471: TFTP: Looking for XMLDefault.cnf.xml

5092: 005090: Jul 21 17:32:10.471: TFTP: Opened system:/its/XMLDefault.cnf.xml, fd 10, size 3072 for process 142

5093: 005091: Jul 21 17:32:10.487: TFTP: Finished system:/its/XMLDefault.cnf.xml, time 00:00:00 for process 142

5094: 005092: Jul 21 17:32:13.911: TFTP: Looking for CTLSEP001FCA362F40.tlv

5095: 005093: Jul 21 17:32:13.975: TFTP: Looking for SEP001FCA362F40.cnf.xml

5096: 005094: Jul 21 17:32:14.059: TFTP: Looking for XMLDefault.cnf.xml

5097: 005095: Jul 21 17:32:14.059: TFTP: Opened system:/its/XMLDefault.cnf.xml, fd 10, size 3072 for process 142

5098: 005096: Jul 21 17:32:14.079: TFTP: Finished system:/its/XMLDefault.cnf.xml, time 00:00:00 for process 142

5099: 005097: Jul 21 17:32:17.503: TFTP: Looking for CTLSEP001FCA362F40.tlv

5100: 005098: Jul 21 17:32:17.567: TFTP: Looking for SEP001FCA362F40.cnf.xml

5101: 005099: Jul 21 17:32:17.647: TFTP: Looking for XMLDefault.cnf.xml

5102: 005100: Jul 21 17:32:17.651: TFTP: Opened system:/its/XMLDefault.cnf.xml, fd 10, size 3072 for process 142

5103: 005101: Jul 21 17:32:17.667: TFTP: Finished system:/its/XMLDefault.cnf.xml, time 00:00:00 for process 142

5104: 005102: Jul 21 17:32:21.091: TFTP: Looking for CTLSEP001FCA362F40.tlv

5105: 005103: Jul 21 17:32:21.155: TFTP: Looking for SEP001FCA362F40.cnf.xml

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
a.gooding Wed, 03/25/2009 - 04:23

did you ever get this resolved. i configure the first five phones fine. i then used the template to do a bulk import. when i plugged in all the other 521 phones they all give me this downloading XMLDefault.cnf.xml and its stuck there. what i noitced is that for some reason it is not picking up the TFTP server IP.

Actions

This Discussion