T1/PRI

Answered Question
Jul 24th, 2008

Hi,

I am trying to implement T1/PRI using my 2611xm router connected to MC3800 as PBX.

my problem is that there is no ds0-group in the controller T1 0/1, my ios ver is C2600-SPSERVICESK9-M), Version 12.4(17)

and i had VWIC2-2MFT-T1/E1 installed on the router.

regards

I have this problem too.
0 votes
Correct Answer by pcameron about 8 years 6 months ago

You don't have any DSP's to support the T1 interface. The voice card in slot 1 can only be used with the analogue voice ports installed locally on the network module.

To make the T1 work, you will need an AIM-VOICE-30 module that clips onto the motherboard socket of the router -

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/modules/ps2641/products_data_sheet09186a0080088753.html

If you get one, don't forget to add these commands to make it work properly -

network-clock-participate aim 0

network-clock-select 1 t1 0/1

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Loading.
osamaokok Thu, 07/24/2008 - 13:19

Thanks for your response,

pri-group also is not showing, only channel-group and tdm-group.

Regards

osamaokok Thu, 07/24/2008 - 13:55

mgcp-gw#sh diag

WIC Slot 1:

VWIC2-2MFT-T1/E1 - 2-Port RJ-48 Multiflex Trunk - T1/E1

Hardware Revision : 0.0

Top Assy. Part Number : 800-22629-05

Board Revision : B0

Deviation Number : 0

Fab Version : 04

PCB Serial Number : FOC1147691L

RMA Test History : 00

RMA Number : 0-0-0-0

RMA History : 00

Product (FRU) Number : VWIC2-2MFT-T1/E1

Version Identifier : V01

EEPROM format version 4

EEPROM contents (hex):

0x00: 04 FF 40 03 FC 41 00 00 C0 46 03 20 00 58 65 05

0x10: 42 42 30 88 00 00 00 00 02 04 C1 8B 46 4F 43 31

0x20: 31 34 37 36 39 31 4C 03 00 81 00 00 00 00 04 00

0x30: CB 90 56 57 49 43 32 2D 32 4D 46 54 2D 54 31 2F

0x40: 45 31 89 56 30 31 20 D9 02 40 C1 FF FF FF FF FF

0x50: FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

0x60: FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

0x70: FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

Correct Answer
pcameron Thu, 07/24/2008 - 14:33

You don't have any DSP's to support the T1 interface. The voice card in slot 1 can only be used with the analogue voice ports installed locally on the network module.

To make the T1 work, you will need an AIM-VOICE-30 module that clips onto the motherboard socket of the router -

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/modules/ps2641/products_data_sheet09186a0080088753.html

If you get one, don't forget to add these commands to make it work properly -

network-clock-participate aim 0

network-clock-select 1 t1 0/1

Actions

This Discussion