ICM not able to run External VRU Script with CVP

Unanswered Question
Jul 28th, 2008
User Badges:

Hi,

I;m facing problem while adding external VRU script in the routing script. Please find the attachment where i've added a simple ICM script as well as the Network CRU Script. What is the reason to show an error icon there? Can you help me out please. FYI, the media file locates at CVP.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

You will need to tell the ICM using Set Vars modes that who is the Media Server and what is the welcome.wav location.


Before Run Ext Script, add the following Set Variable nodes:

call.user.microapp.sys_media_lib="sys"

call.user.microapp.app_media_lib="app"

call.user.microapp.media_server="http://mediaserver"

call.NetworkTranferEnabled="1"

call.user.microapp.input_type="D"

call.user.microapp.locale="en_US"


presuimg that you have already created the above user variables

and also have the configured the GW/GK.

The above http://mediaserver will recognze the media server IP from the following cmd on the VxML GW:

ip host mediaserver

waridipccbd Mon, 07/28/2008 - 05:35
User Badges:

thanks for your response...

But i did run the media from CVP before where the media file located at CVP (most probably at 'C:\Cisco\ISN\MediaFiles\en-us\sys or C:\Cisco\ISN\MediaFiles\en-us', i can't remember it now).

And also for your info, i've dialing from a IP phone of different partition with route pattern destined at CVP VB. Do i must need the VGW as VXML GW? Though i already have it and i'll configure it if it is must.

I've also configured the GK to recognize the endpoints (CCM and CVP) but without any zone prefix.

To be clear about what is needed and what is not:


call.user.microapp.sys_media_lib="sys"

call.user.microapp.app_media_lib="app"


These are the default settings. You don't really need to set them.


call.user.microapp.media_server="http://mediaserver"


This should just be the keyword "mediaserver" - no http:// required, though it may possibly work. I don't know - all I do know is I have NEVER inserted the protocol spec.


call.user.microapp.input_type="D"


Not required for a play media microapp. Needed for Get Digits or Menu, of course.


call.user.microapp.locale="en_US"


Not if the location is "en-us" on the media store - these must align. Case sensitive.


On your gateway, have two lines in your ip host table:


ip host mediaserver IP1

ip host mediaserver-backup IP2


Then you take advantage of the automatic retry mechanism in the CVP App Server should it not be able to locate the WAV file at the first media store location.


Regards,

Geoff




Chad Stachowicz Mon, 07/28/2008 - 14:04
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

just to confirm it works just fine with http in it geoff...



Chad

David,


I can see from the 7.0 Guide, page 152 where one may get that idea, since it does say that this is the root of the URL for all media files and external grammar files used in the script. It gives examples of HTTP and HTTPS.


Also, for CVP we will set this to something like "http://mediaserver:7000/CVP" where we do want to specify the port.


If you look at page 497 where it talks about IVR redundancy, it says to use the word "mediaserver" and set that in your ip host table on the gateway so the '-backup" works.


You can also specify this as "flash:".


The point of all this is that the App Server is pretty intelligent and makes various substitutions as needed.


I like to keep it simple and I also want to save on ECC space. ;-)


Regards,

Geoff

waridipccbd Thu, 07/31/2008 - 00:06
User Badges:

Hi Geoff,

Sorry for late response. I'm still experiencing the errors, playing CVP critical error message. Please find my GW configuration,CVP VB error and media locations i've attached. Can you advice please what else i can do?



Attachment: 
waridipccbd Thu, 07/31/2008 - 01:58
User Badges:

A small correction. There was no configuration for the VRU leg at my previous post. I've corrected it and have attached the gateways configuration file again.



Attachment: 
waridipccbd Mon, 08/04/2008 - 21:20
User Badges:

My problem is resolved. I've put my media files at C:\Cisco\ISN\MediaFiles\en-us\app as VB was finding media files here.

Thanks everyone :)

Actions

This Discussion