WCS 5.1: applying AP template fails

Unanswered Question
Jul 31st, 2008

Yesterday we installed the new WCS version wih a customer, and they are now running into problems when applying a template.

When they change something in the AP configuration and try to save or apply, they get an error message telling them the they are not connected to the server. Even when doing this on the actual server instead of via a workstations browser.

Anyone encountered the same problem?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Scott Fella Fri, 08/01/2008 - 05:46

So are you running 5.1 on your WLC? It is best to keep the version the same, be cause of issues like what you have.

koksm Fri, 08/01/2008 - 08:31

I thought i checked that, because i always upgrade both when a new version is available.

Obviously is didn't check good enough, because there is a new WLC version as well.

Thanks for the heads up!

Scott Fella Fri, 08/01/2008 - 08:39

The 5.1 is new so watch out for new issues. The 4.1.185 & 4.2.130 are very stable.

koksm Wed, 08/27/2008 - 00:57

The controllers are running 5.1 now, did not fix the problem...

koksm Wed, 08/27/2008 - 02:54

We first logged on with the normal admin user. (Both WLC and WCS on new software.)

Pushing the AP templates initially gave problems, after we removed the override setting this went ok.

Then logged on with the root user.

Pushing the AP templates showed partial success straight away. Then went back to the admin user again, and now we have partial success there as well, no matter if we selecet or deselect the override feature.

We havent got a clue to what is happening here...

olivier.nicolas... Thu, 08/07/2008 - 06:32

In //webnms/logs/tomcat_localhost_access_log.2008-08-07.txt

look for these kind of logs - - [07/Aug/2008:11:22:54 +0200] "GET /webacs/lradTemplateActionForXml.do?%XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX2E66&enablePwd=xxxx&apPwd=xxxx&command=getPasswordValidity HTTP/1.1" 403 33199

For some reason, the webserver reply with HTTP error code 403 (Forbidden).

If it's the case, go to AP templates -> AP Parameters and uncheck "Override Global Username Password" and apply the template.


This Discussion



Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode