"Network out of order" on inbound calls

Unanswered Question
Aug 6th, 2008
User Badges:

Hello everybody!


I'm to set up a banch office in the UK with Cisco 1800 as a voicegateway (h323) to interact with CUCM 6.0!


Outbound calls are working but inbound ones get dropped. The output of debug isdn q931 is "Network out of order". I can ping CUCM, so I don't know what could be the problem!?


Best Regards; Florian

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
florianfetty Wed, 08/06/2008 - 08:36
User Badges:

Just for additional information: I`m austrian and don't know if the problems occur since I did the BRI-configuration as for an austrian ISDN:


interface BRI0/1/1

description *** Voice ***

no ip address

no logging event link-status

isdn switch-type basic-net3

isdn overlap-receiving T302 5000

isdn twait-disable

isdn point-to-point-setup

isdn incoming-voice voice

isdn send-alerting

isdn sending-complete

isdn static-tei 0


jbarcena Wed, 08/06/2008 - 14:23
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Could you please upload the debug isdn q931, debug voice ccapi inout and the show run of the config?



florianfetty Thu, 08/07/2008 - 00:29
User Badges:

Hi everybody!


It's BRI! Attached you'll find the output of isdn q931 and ccapi inout as well as the sho run of the router! The gateway`s IP on callmanager-side is 172.16.63.253!


Many thanks in advance!



Attachment: 
Steellllllllll0 Thu, 08/07/2008 - 00:39
User Badges:

Hi,

Which interface are you using as an h323 voip interface ?

I dont see it in your configuration...

Steellllllllll0 Thu, 08/07/2008 - 01:19
User Badges:

Hi,

Sorry i missed that one...try adding h323-gateway voip interface and also if you could post a debug of your dial-peers...

jbarcena Thu, 08/07/2008 - 06:35
User Badges:
  • Red, 2250 points or more

Could you please also upload a CCM detailed trace?


I would like to check if the CCM server is receiving something...

Steellllllllll0 Thu, 08/07/2008 - 06:56
User Badges:

Hi,

Could you provide output from the following commands:


show voice iec description

debug ip tcp transaction

debug cch323 h225



thanks !!

florianfetty Thu, 08/07/2008 - 07:11
User Badges:

Hi everybody!


We managed to fix the problem ourselves! There was NAT enabled between the branch office and the headquarters, which manipulated the voice gateway`s IP address so the callmanager didn`t react on incoming packages!


Here`s how we figured that out:


On CUCM CLI I enabled a "utils network capture 172.16.63.253" -> no packets received by CUCM! Since you cannot enable a capture for only ICMP I used a little trick! I enabled "utils network capture port 23" - well, CUCM doesn't support telnet at all BUT it sees incoming telnet-requests! Since the sender`s IP didn`t match the gateway`s IP, there has to be some NAT on the WAN-link! After turning off the NAT (from which we actually didn`t know that it was turned on ;-) ) everything was working normal!


Thanks for your fast replies!


Best regards; Florian

Actions

This Discussion