LAP not joining a Wireless LAN Controller

Unanswered Question
Aug 8th, 2008
User Badges:

Hello,

LAPs can not join the Controller.

I have followed the document of Troubleshoot and can not get anything.

In debug the only thing I see is a message "Last AP failure was due to Link Failure" but not why? or how to solve.

Could you help me?

The debug shows follows:





  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Scott Fella Fri, 08/08/2008 - 04:51
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 Wireless

Need more info... how is everything setup... IP address, vlans, etc.

slandeira Tue, 08/12/2008 - 08:02
User Badges:

all this in the same vlan.

Ip manager: 172.20.70.2

IP AP-manager: 172.20.70.4

Service-port:192.168.1.1

Virtual IP: 1.1.1.1


The APs get the correct ip, but I don't see them in the controller.

Scott Fella Tue, 08/12/2008 - 10:29
User Badges:
  • Super Silver, 17500 points or more
  • Hall of Fame,

    The Hall of Fame designation is a lifetime achievement award based on significant overall achievements in the community. 

  • Cisco Designated VIP,

    2017 Wireless

Okay, so the ap's and the wlc is on the same vlan. Check the time set on the wlc and make sure it is up to date. Reboot the ap and let the ap get an ip address and see what happens. I would console into the ap and capture the log so in case this doesn't work, you can post it and we can go from there.


What model ap, wlc and what firnware are you using on the wlc?

Actions

This Discussion