IVR...ROUTE_FAILED:Route failed

Unanswered Question
Aug 14th, 2008

Hello I`ve a problem with only one of my two IVR's, the problem is that the call is desconected..the log say this:

UNK:Route Connection: [55872/(P1-userivr2_1) GCID=(2,664372)->ACTIVE]->OFFERED, CTI Port selected: TP[id=23,implId=55331,state=IN_USE]

36876579: Jul 22 10:55:08.093 GMT-300 %MIVR-SS_TEL-3-ROUTE_FAILED:Route failed: All Call ids=JTAPICallContact[id=519,implId=664372/2,inbound=true,App name=ICM_Trans_Route,task=null,session=54000429028,seq num=0,cn=55872,dn=55872,cgn=1147353670,ani=null,dnis=null,clid=null,atype=REDIRECT,lrd=55501,ocn=55501,route=RP[num=55872],TP=null,List of Active Connections=[55872/(P1-userivr2_1) GCID=(2,664372)->ACTIVE]->OFFERED,Extension=55331,Exception=com.cisco.jtapi.PlatformExceptionImpl: Request failed because destination was busy.,Failure reason= call will be rejected, CTIERR_REDIRECT_CALL_DESTINATION_BUSY=0x8ccc003f,Contact.Reject.reason=TRIGGER_FAIL,(SelectRouteTime,ObtainingIdleChannelTime,RedirectTime=0,0,171)

36876580: Jul 22 10:55:08.093 GMT-300 %MIVR-SS_TEL-3-EXCEPTION:com.cisco.jtapi.PlatformExceptionImpl: Request failed because destination was busy.

If any know what`s the problem i`ll be very good !

Thnks a Lot !

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
cvenour Wed, 08/20/2008 - 18:06

"Request failed because destination was busy." is your problem.

Are you translation routing the call to the IVR? If so, how many numbers are in your TR DNIS Pool?

What sort of IVR are you attempting to route to (IPIVR, TDM IVR, CVP, etc)?


leandro-contino Fri, 09/12/2008 - 11:39


This is the scenario:

IPCC Enterprise 7.1.5

CallManager 4.1.2


Basically, we configures a DN and we make some script with this flow:

START -> DN -> Translation Route to VRU -> Run External Script -> Queue to skill group -> etc

The problem appears when the call arrives the DN and the Translation Route is invoked. We

configured the Translation Route to VRU node to do load balancing between 2 IP IVR, both

have the same configurations, scripts, prompts but for some reason the second IVR throws us the described issue.

The IVR is configured as a Type 2 IVR.

The first IVR (with the same configurations) doesn't show this issue.

Can someone help us?

Best Regards


This Discussion