UC520 ISDN BRA

Unanswered Question
Aug 29th, 2008

Hi, I am configuring UC520 connected to 2 ISDN BRA lines. The problem I am getting is that when I dial out, the remote phone does not ring even if I get ringback on the IP phone. Secondly when an incoming call comes in, it rings once and the IP phone stops ringing. The calling party still hears ringback tone. Has anyone come across this problem. My config is as follows:

no aaa new-model

clock timezone GMT 0

clock summer-time GMT recurring

network-clock-participate wic 1

network-clock-select 1 BRI0/1/0

network-clock-select 1 BRI0/1/1

!

!

isdn switch-type basic-net3

!

!

voice call send-alert

voice rtp send-recv

!

voice service voip

allow-connections h323 to h323

allow-connections h323 to sip

allow-connections sip to h323

allow-connections sip to sip

supplementary-service h450.12

h323

!

!

voice class codec 1

codec preference 1 g711ulaw

codec preference 2 g729r8

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

!

voice translation-rule 1

rule 1 /516990/ /6990/

rule 2 /516999/ /6999/

!

!

voice translation-profile INCOMING

translate called 1

!

!

voice-card 0

dspfarm

dsp services dspfarm

!

!

!

interface Loopback0

ip address 192.168.12.2 255.255.255.0

ip access-group 101 in

ip nat inside

ip virtual-reassembly

!

interface FastEthernet0/0

description EXTERNAL_INTERFACE

ip address 217.205.117.66 255.255.255.248

ip access-group INCOMING-001 in

no ip redirects

no ip unreachables

ip nat outside

ip inspect CHECKOUT out

ip virtual-reassembly

duplex auto

speed auto

!

interface Integrated-Service-Engine0/0

ip unnumbered Loopback0

ip virtual-reassembly

service-module ip address 192.168.12.1 255.255.255.0

service-module ip default-gateway 192.168.12.2

!

interface FastEthernet0/1/0

switchport access vlan 2

switchport voice vlan 5

spanning-tree portfast

!

interface FastEthernet0/1/1

switchport access vlan 2

switchport voice vlan 5

spanning-tree portfast

!

interface FastEthernet0/1/2

switchport access vlan 2

switchport voice vlan 5

spanning-tree portfast

!

interface BRI0/1/0

no ip address

isdn switch-type basic-net3

isdn point-to-point-setup

isdn incoming-voice voice

isdn sending-complete

isdn static-tei 0

!

interface BRI0/1/1

no ip address

isdn switch-type basic-net3

isdn point-to-point-setup

isdn incoming-voice voice

isdn sending-complete

isdn static-tei 0

!

i

interface Vlan1

no ip address

shutdown

!

interface Vlan2

ip address 10.0.24.1 255.255.252.0

ip nat inside

ip virtual-reassembly

!

interface Vlan3

no ip address

bridge-group 1

!

interface Vlan4

no ip address

ip virtual-reassembly

bridge-group 4

!

interface Vlan5

no ip address

bridge-group 5

!

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 217.205.117.65

ip route 192.168.12.1 255.255.255.255 Integrated-Service-Engine0/0

!

!

control-plane

!

voice-port 0/1/0

compand-type a-law

cptone GB

!

voice-port 0/1/1

compand-type a-law

cptone GB

!

voice-port 0/4/0

auto-cut-through

signal immediate

input gain auto-control

description Music On Hold Port

!

sccp local Loopback0

sccp ccm 10.1.1.1 identifier 1

sccp

!

dial-peer voice 5 pots

description ** MOH Port **

destination-pattern ABC

port 0/4/0

no sip-register

!

dial-peer voice 6998 voip

destination-pattern 6998

session protocol sipv2

session target ipv4:192.168.12.1

dtmf-relay sip-notify

codec g711ulaw

no vad

!

dial-peer voice 3005 pots

description ** BRI pots dial-peer **

translation-profile incoming INCOMING

preference 5

destination-pattern 9T

incoming called-number .

direct-inward-dial

port 0/1/1

!

dial-peer voice 3004 pots

description ** BRI pots dial-peer **

translation-profile incoming INCOMING

preference 5

destination-pattern 9T

incoming called-number .

direct-inward-dial

port 0/0/1

!

!

I have remove additonal config to make space. Can anyone give some suggestions please.

Chandrasen

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
cg100668 Fri, 09/05/2008 - 04:57

Thanks for the reply. In fact there was a problem with the Telco side. We can now make as well as receive calls.

Thanks

Chandrasen

Actions

This Discussion