upgrade CUCME to 7.0 and 7941/7961 phones error updating locale

Unanswered Question
Aug 29th, 2008

One additional issue we've run into. We updated our CME to version 7.0 and therefore added new phone firmware. Some of our 7941/7961 phones are not upgrading but quickly error with 'error updating locale' and then proceed to boot with the old firmware.

I've tried to issue the load commands with and without the .loads suffix with no luck. Interestingly, some of the phones are working correctly - and they were all purchased at the same time.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Average Rating: 0 (0 ratings)
jbayuka Thu, 09/04/2008 - 13:30

The error appears on the 7970/7971 & 7941/7961 phones. When these phones are in the default network and user locale of U.S English they will display the "error updating locale" when booting. These phones support advanced locale features and when booting, will look for the appropriate files. Since the default locale for the phones programming is US English there were no files specifically for US locale and thus the error is displayed.

Cisco Unified CME Localization Matrix

http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cucme/requirements/guide/cmelocal.htm

http://www.cisco.com/en/US/docs/voice_ip_comm/cucme/admin/configuration/guide/cmelocal.html

kbrown Thu, 09/04/2008 - 13:36

Ok.. so the error updated locale isn't an issue.

Then I guess the bigger question is why aren't some of them updating to the new firmware. The locale error seemed to be the only connecting thread between those that would not download the update, and those that did.

Actions

Login or Register to take actions

This Discussion

Posted August 29, 2008 at 7:46 PM
Stats:
Replies:2 Avg. Rating:
Views:1407 Votes:0
Shares:0
Tags: No tags.

Discussions Leaderboard

Rank Username Points
1 21,026
2 15,047
3 10,314
4 7,999
5 4,856
Rank Username Points
120
90
67
65
51