MGCP Gateway Unregistered

Unanswered Question
Sep 7th, 2008

Hi Netpro again.... i have problems whit MGCP gateway

the mgcp gw config is:

hostname gwcsm02

!

card type e1 0 0

card type e1 0 1

!

no aaa new-model

network-clock-participate wic 0

network-clock-participate wic 1

network-clock-select 1 E1 0/0/0

network-clock-select 2 E1 0/0/1

!

ip domain name test.com

isdn switch-type primary-5ess

!

voice-card 0

dspfarm

no local-bypass

!

controller E1 0/0/0

framing NO-CRC4

pri-group timeslots 1-31 service mgcp

!

controller E1 0/0/1

!

controller E1 0/1/0

!

controller E1 0/1/1

!

interface GigabitEthernet0/0

ip address 10.41.204.250 255.255.255.0

duplex auto

speed auto

!

!

interface Serial0/0/0:15

no ip address

encapsulation hdlc

isdn switch-type primary-qsig

isdn incoming-voice voice

isdn bind-l3 ccm-manager

no cdp enable

!

ip default-gateway 10.41.204.251

ip forward-protocol nd

ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 10.41.204.251

!

voice-port 0/0/0:15

!

ccm-manager redundant-host 10.41.66.5

ccm-manager mgcp

ccm-manager music-on-hold

ccm-manager config server 10.41.204.249

ccm-manager config

!

mgcp

mgcp call-agent 10.41.204.249 2427 service-type mgcp version 0.1

mgcp rtp unreachable timeout 1000 action notify

mgcp modem passthrough voip mode nse

mgcp package-capability rtp-package

mgcp package-capability sst-package

mgcp package-capability pre-package

no mgcp package-capability res-package

no mgcp package-capability fxr-package

no mgcp timer receive-rtcp

mgcp sdp simple

mgcp rtp payload-type g726r16 static

!

mgcp profile default

And

gwcsm02#show ccm-manager

MGCP Domain Name: gwcsm02.test.com

Priority Status Host

==================================================

Primary Registered 10.41.204.249

First Backup Backup Ready 10.41.66.5

Second Backup None

Current active Call Manager: 10.41.204.249

Backhaul/Redundant link port: 2428

Failover Interval: 30 seconds

Keepalive Interval: 15 seconds

Last keepalive sent: 00:09:08 UTC Sep 7 2008 (elapsed time: 00:00:13)

Last MGCP traffic time: 00:09:08 UTC Sep 7 2008 (elapsed time: 00:00:13)

Last failover time: 00:03:08 UTC Sep 7 2008 from (10.41.204.249)

Last switchback time: 00:03:53 UTC Sep 7 2008 from (10.41.66.5)

Switchback mode: Graceful

MGCP Fallback mode: Not Selected

Last MGCP Fallback start time: None

Last MGCP Fallback end time: None

MGCP Download Tones: Disabled

TFTP retry count to shut Ports: 2

Backhaul Link info:

Link Protocol: TCP

Remote Port Number: 2428

Remote IP Address: 10.41.204.249

Current Link State: OPEN

Statistics:

Packets recvd: 2

Recv failures: 0

Packets xmitted: 2

Xmit failures: 0

PRI Ports being backhauled:

Slot 0, VIC 0, port 0

Configuration Auto-Download Information

=======================================

Current version-id: 1220763521-47cc5630-9dc4-4f61-8bc4-da484f637ca3

Last config-downloaded:00:00:00

Current state: Waiting for commands

Configuration Download statistics:

Download Attempted : 2

Download Successful : 2

Download Failed : 0

TFTP Download Failed : 0

Configuration Attempted : 1

Configuration Successful : 1

Configuration Failed(Parsing): 0

Configuration Failed(config) : 0

Last config download command: New Registration

Configuration Error History:

controller E1 0/0/0

no pri-group timeslots 1-31

FAX mode: cisco

but in the CUCM 6.1 endpoint

Product Cisco MGCP E1 Port

Gateway gwcsm02.test.com

Device Protocol PRI de acceso digital

Registration Unregistered

IP Address 10.41.204.250

End-Point Name Required Field S0/SU0/[email protected]

I have read several papers Media Gateway Control Protocol but the truth is not that still appears as the CUCM Unregistered

Regards

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Chris Deren Sun, 09/07/2008 - 07:43

Do you have the actual circuit plugged in? It will show unregistered until it detects carrier detect.

Chris

jmecklenburg Sun, 09/07/2008 - 08:31

the controller e1 0/0/0 is up....

if i restart the GW in the CUCM 6.1 the GW down and up the e1 channels

cg100668 Tue, 09/09/2008 - 03:27

Hi, it looks like the gateway name defined in CUCM is different to the host name of the voice gateway. Please change it and see if the MGCP gateway will register.

Chandrasen

ahmed_mohammedy Wed, 09/10/2008 - 03:41

Please try to use

no ip domain name

on the global configuration of the MGCP GW

best regards;

A.Mohammedy

Actions

This Discussion