CCM 5/6 ping packet loss

Unanswered Question
Sep 11th, 2008
User Badges:

Hi all,

is it a normal condition that on every Call Manager version 5.X i have a packet loss during ping ?

In particular every 5 packet reachable one is lost.


I have tried on 6 different cluster and 2 different customer.


Below an output of the problem.


GKB#ping

Protocol [ip]:

Target IP address: X.X.X.X

Repeat count [5]: 1000

Datagram size [100]: 10000

Timeout in seconds [2]:

Extended commands [n]:

Sweep range of sizes [n]:

Type escape sequence to abort.

Sending 1000, 10000-byte ICMP Echos to X.X.X.X, timeout is 2 seconds:


!!!!!!!!!.!!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!

!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!!.!.!!!!!!!!.!!!!!!!!!.!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!

!!!!.!!!.!!!!!!.!.!.!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!.!!!!!!!!!.!!!

!!!!!!.!!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!!!!!.!!!!.!.!!!!.!!!!!!!.!!!!!.



Thanks to all

Marco

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
Kenneth Mohammed Thu, 09/11/2008 - 05:38
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

Hello Marco,


I'm guessing that this is by design, as I experienced the same issue with CUCM 6.x. I could never get a definitive answer from cisco however.

Jaime Valencia Thu, 09/11/2008 - 06:29
User Badges:
  • Cisco Employee,
  • Hall of Fame,

    2011

nothing to worry about, it's a security feature they implemented on the system. all linux versions do the same


HTH


java


if this helps, please rate

mmartono Wed, 11/25/2009 - 05:28
User Badges:

Is there any formal documentation for this ?

Actions

This Discussion