Router Natting

Unanswered Question
Sep 12th, 2008


The internet link is connected into router & it is connected with L3 switch.

The switch & Router is connected with L3 link. In switch default route: ip route (router ethernet ip).

From switch router LAN interface is pinging but Interne tis not accessing from LAN users pc's. From Router WAN IP is pinging.

Can someone check....

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
acharyr123 Fri, 09/12/2008 - 20:49

Default g/w in user pc is their corresponding vlan ip. there are 7-8 vlan's in the switch..

ullasupendran Fri, 09/12/2008 - 10:39

From the router config it looks like the router dont have a route to the Subnet where you user pc's are connected.Add a route for that subnet in the router .HTH.


Giuseppe Larosa Sat, 09/13/2008 - 04:01


if the PCs' subnets are in 10.10/16 the static route is present in the attachment file

ip route

I would use a different access-list using instead of a any source a

access-list 101 permit tcp any eq 80

and so on

It is bettere to be precise in defining what has to be natted.

Hope to help


acharyr123 Mon, 09/15/2008 - 01:44


I made certain changes into the router natting. Now i used a different public ip lan pool allocated by ISP & natted the lan ip segment with that pool.

But there is a serious problem..i can access internet for 10-15 minutes & then internet access is stopped. To make it work router reload is required everytime. ISP link is fine.

Please suggest..


This Discussion