7985G on CME 4.1(0) will not register

Unanswered Question
Sep 22nd, 2008
User Badges:

I have a 7985G and currently unable to get the phone to register, get vlan info or ip address. When I statically assign an ip address, vlan, tftp etc I still get no response. I can see the phone as unregistered. While debuging tftp, I see no attempts from the phone to access TFTP. I have veriified MAC Address and that the switch port is working and configured correctly. All other phones, 7940's and 7960's are up and running..Any help would be appreciated..

Thanks



----

CONFIG (Version=4.1(0))

=====================

Version 4.1(0)

Cisco Unified Communications Manager Express

------------------------

ATLASSC#sh ver

Cisco IOS Software, 2800 Software (C2800NM-ADVENTERPRISEK9_IVS-M), Version 12.4(

15)T6, RELEASE SOFTWARE (fc2)


ROM: System Bootstrap, Version 12.4(13r)T, RELEASE SOFTWARE (fc1)


System image file is "flash:c2800nm-adventerprisek9_ivs-mz.124-15.T6.bin"


-----------------------------------------

tftp-server flash:phone/7985/cmterm_7985.4-1-2-0.bin alias cmterm_7985.4-1-2-0.bin

!

!

telephony-service

load 7985 cmterm_7985.4-1-2-0

!

!

ephone 23

device-security-mode none

description VidPhone

video

mac-address xxxx.xxxx.xxxx

type 7985

button 1:15


---------

ephone-23 Mac:0050.6003.9BE2 TCP socket:[-1] activeLine:0 UNREGISTERED

mediaActive:0 offhook:0 ringing:0 reset:0 reset_sent:0 paging 0 debug:0 caps:0

IP:0.0.0.0 0 Unknown 0 keepalive 0 max_line 0

-----------


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
CHRIS CHARLEBOIS Wed, 09/24/2008 - 10:45
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

If you manually set the IP and TFTP settings and still see no TFTP requests from the phone, I'd say it's dead, Jim. Call Cisco and get it replaced under the 90 day warranty.

Michael Ramos Wed, 09/24/2008 - 12:24
User Badges:

Thanks for the reply... I got it to register on a CME in another office, same IOS and config..

While debugging I recv'd


%ALIGN-3-SPURIOUS: Spurious memory access made at 0x4158729C reading 0x4

Sep 24 20:17:45.175:

%ALIGN-3-TRACE: -Traceback= 0x4158729C 0x415878F8 0x4159A924 0x415A5774 0x416213A8 0x41621644 0x0 0x0

Sep 24 20:17:45.175:

%ALIGN-3-TRACE: -Traceback= 0x415872A0 0x415878F8 0x4159A924 0x415A5774 0x416213A8 0x41621644 0x0 0x0.

I am blowing the IOS away and reinstalling. Maybe a bad load? Thanks for your help..

Michael Ramos Fri, 09/26/2008 - 13:27
User Badges:

I have reloaded the IOS and reloaded the LINKSYS switch. Same problems. My 7985G will not register or get an IP.. As I said earlier, I got it to work when registering to a remote CME..HELP


Thanks

Actions

This Discussion