license question on 6.x

Unanswered Question
Oct 14th, 2008
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

I`ve just installed 6.0 CUCM and have 50 license for handsets and a node license being shown , I`ve created 3 x devices and the number of units have decreased in the reporter but the phones are not registered. Are these licenses real or do I need to download a license files from Cisco. I have a PAK code for 100x DLU`s not yet added as I`m thinking to installing this on another CUCM as they are both part of a lab


thanks

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
david-lima Tue, 10/14/2008 - 05:26
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi, you should not have this problem to register the devices, check if the CCM service , TFTP service and the necessary services are running in the your server.

David

iptuser55 Tue, 10/14/2008 - 05:58
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

The servics are running but the phones just shows registering. So teh 50 licenses on the CUCM shoud work ok ? there is nothing else I need?, I don`t have to go to cisc.com/licensing etc? Also how do I obtain the MAC address from the Pub

david-lima Tue, 10/14/2008 - 07:56
User Badges:
  • Bronze, 100 points or more

Hi again, check the switch configuration if you are using vlans, the IP/default gateway/option 150 (TFTP) if you are using DHCP.

Hope this help

David

iptuser55 Tue, 10/14/2008 - 08:46
User Badges:
  • Silver, 250 points or more

it is sorted now, the lab switch I was using was to set up for inter vlan routing though I asked for it- thanks

Actions

This Discussion