strange input errors/ignored packets on NPE-G2 interfaces

Unanswered Question

Hello!

I got a lot of input errors/ignored packets on interfaces of our NPE-G2 router. Interfaces use a different queue strategy, but got same situation with input errors. First of all i change media on gi0/2 (thinking about bad cable RJ45) and now it use a optical sfp . But situation didn't change.

GigabitEthernet0/1 is up, line protocol is up

Hardware is MV64460 Internal MAC, address is 0019.2f78.461b (bia 0019.2f78.461b)

MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 255/255, txload 11/255, rxload 27/255

Encapsulation 802.1Q Virtual LAN, Vlan ID 1., loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s, media type is RJ45

output flow-control is XON, input flow-control is XON

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input 00:00:00, output 00:00:00, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 13w5d

Input queue: 0/75/18534/90398 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 0

Queueing strategy: fifo

Output queue: 0/40 (size/max)

5 minute input rate 108525000 bits/sec, 21971 packets/sec

5 minute output rate 45369000 bits/sec, 20146 packets/sec

1387671978 packets input, 2665196373 bytes, 1205 no buffer

Received 16430889 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

75473501 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 75473501 ignored

0 watchdog, 53196817 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

2760371580 packets output, 3837087205 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 0 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

0 lost carrier, 0 no carrier, 0 pause output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

GigabitEthernet0/2 is up, line protocol is up

Hardware is MV64460 Internal MAC, address is 0019.2f78.461a (bia 0019.2f78.461a)

MTU 1500 bytes, BW 1000000 Kbit, DLY 10 usec,

reliability 254/255, txload 27/255, rxload 11/255

Encapsulation 802.1Q Virtual LAN, Vlan ID 1., loopback not set

Keepalive set (10 sec)

Full-duplex, 1000Mb/s, link type is autonegotiation, media type is SX

output flow-control is XON, input flow-control is XON

ARP type: ARPA, ARP Timeout 04:00:00

Last input 00:00:00, output 00:00:00, output hang never

Last clearing of "show interface" counters 6w0d

Input queue: 0/75/1114388/219 (size/max/drops/flushes); Total output drops: 10324119

Queueing strategy: random early detection(RED)

5 minute input rate 45545000 bits/sec, 20594 packets/sec

5 minute output rate 108009000 bits/sec, 22278 packets/sec

829583144 packets input, 3483803993 bytes, 1070 no buffer

Received 499443 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles

1298834 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 1298834 ignored

0 watchdog, 738486 multicast, 0 pause input

0 input packets with dribble condition detected

3006654928 packets output, 1596803089 bytes, 0 underruns

0 output errors, 0 collisions, 1 interface resets

0 babbles, 0 late collision, 0 deferred

1 lost carrier, 0 no carrier, 0 pause output

0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out

Cisco IOS Software, 7200 Software (C7200P-ADVIPSERVICESK9-M), Version 12.4(4)XD3, RELEASE SOFTWARE (fc2)

Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport

Copyright (c) 1986-2006 by Cisco Systems, Inc.

Compiled Thu 14-Sep-06 17:07 by hqluong

Any suggestions ?

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.

Actions

This Discussion