Disappearing SSID and loss of DHCP services on AP1231G's

Unanswered Question
Oct 27th, 2008

We have few hundred Cisco WAP's all with the same SSID's (5 total 3 broadcasting)and have had not problems until recently.

**No Cisco wireless Controllers **

**We do run CNAC on wireless.**

** DHCP is from a campus wide Linux server**

Here is the issue!

One SSID's and always the **same** SSID will stop getting DHCP address's

DHCP server logs will show that users are not excepting address as the DHCP server log says DELINE over and over . ** Clients get IP conflict messages**

That part is normal when your pool gets consumed.

We have 4 class C's for adress space so the DHCP pool gets consumed in just a few minutes. and the snowball starts at the point.

We shut the radio interface on that WAP and bring it back up and the issue goes away.

Also I wrote that the SSID is there most of the time but some times the SSID no longer broadcast to the users in the area.

Any pointers would be great.

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 0 (0 ratings)
Loading.
jay.marshall Thu, 10/30/2008 - 07:54

Problem solved!

DHCP is the culprit!

Mac Flaps between switches and a Sun DHCP code problem caused the issue.

Recompiled new DHCP code on the Sun box.

Cheers

Actions

This Discussion

 

 

Trending Topics: Other Wireless Mobility

client could not be authenticated
Network Analysis Module (NAM) Products
Cisco 6500 nam
reason 440 driver failure
Cisco password cracker
Cisco Wireless mode