Avaya Softphone through ASA is unstable

Unanswered Question
Oct 31st, 2008

Just migrated a Cisco 3000 VPN concentrator to an ASA5510. Avaya Softphone worked fine through VPN sessions on the 3000. Now on the ASA I'm loosing call controls and at times answer a call and have no audio at all. I don't see anything in the logs that points to an issue. What am I missing?

Thanks

I have this problem too.
0 votes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overall Rating: 4 (1 ratings)
Loading.
mikeayers2008 Mon, 11/03/2008 - 07:54

I'm having the exact same problem, migration and all. Please post if you find something.

francisco_1 Mon, 11/03/2008 - 08:06

if no audio over VPN but the signaling works fine, try to remove the inspection configuration commands for the h.323 protocol! This will cause intermittent loss of dial tone

Cisco PIX:

no fixup protocol h323 h225 1720

no fixup protocol h323 ras 1718-1719

Cisco ASA:

policy-map global_policy

class inspection_default

no inspect h323 h225

no inspect h323 ras

Francisco

MICHAEL MUNOZ Mon, 11/03/2008 - 18:39

What vpn client version are you using? We had the same issue. Even though the softphone worked through the concentrator on vpn client 4.7, it had the same problems listed above on the ASA. We upgraded the vpn client to 5.0 and the problem was fixed.

dgartrell Tue, 11/04/2008 - 07:27

I was already running the 5.0 client. I removed the inspection of the two h323 instances and its works now.

Thanks

dgartrell Tue, 11/04/2008 - 08:31

That fixed it! So now the question is will I run into a situation where I need the inspection?

Thank you!

francisco_1 Tue, 11/04/2008 - 09:21

DOUGLAS,

happy to hear it's now working. I dont think the change will have much impact on other apps.

Francisco.

aaron.grussner Thu, 01/08/2009 - 09:36

I'm having a similar problem but how do I apply these changes to my ASA? Can I do it through the ASDM or is it better to do it from the command line? Thanks.

Actions

This Discussion